Barça reageert op Neymar-geruchten: 'Het gaat niet gebeuren'

Reacties

De hardnekkige geruchten dat Neymar aan de vooravond van een sensationele recordtransfer naar Paris Saint-Germain staat, zijn door Barcelona-directeur Robert Fernández resoluut van tafel geveegd. Volgens hem is een vertrek van de 25-jarige Braziliaan niet aan de orde.

Barça reageert op Neymar-geruchten: 'Het gaat niet gebeuren'

Dinsdagochtend meldden zowel Franse als Spaanse media eensluidend dat PSG de mogelijkheden onderzoekt om Neymar los te weken bij Barcelona. De kapitaalkrachtige Parijzenaren zouden in staat zijn de contractueel vastgelegde afkoopsom van 222 miljoen euro kunnen betalen en deze week al om de tafel gaan met zijn vader, die tevens zijn zaakwaarnemer is.

Het Braziliaanse tv-station Esporte Interativo deed daar later een schepje bovenop door te melden dat Neymar al een persoonlijk akkoord heeft met PSG en dat de deal de komende weken wordt afgerond. De behendige dribbelaar zou willen vertrekken bij Barcelona omdat hij daar in de schaduw van Lionel Messi niet kan uitgroeien tot 's werelds beste.

De sensationele geruchten zijn volgens Barcelona nergens op gebaseerd. 'Het gaat niet gebeuren', verzekerde sportief directeur Fernández toen hij werd gevraagd naar de berichtgeving rond Neymar. 'We hebben voor geen enkele speler in onze selectie een aanbieding gekregen en geen enkele club zal de gelimiteerde afkoopsom betalen.'

Het is niet de eerste keer dat Neymar in verband wordt gebracht met PSG, maar de geruchten over een transfer waren nog nooit zo serieus. De 77-voudig international van Brazilië arriveerde in 2013 in Camp Nou en scoorde sindsdien 105 keer in 186 officiële wedstrijden. Zijn contract bij de vice-kampioen van Spanje loopt nog door tot medio 2021.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.