Memphis wederom goud waard voor winnend Lyon

Memphis Depay is al vroeg op dreef dit seizoen. Vrijdag droeg de linksbuiten met een doelpunt bij aan de tweede overwinning van het seizoen van Olympique Lyon. Stade Rennes werd met 1-2 verslagen.

In de eerste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Strasbourg (4-0), was Memphis al goed voor een assist. Tegen Rennes maakte de Oranje-international zijn eerste doelpunt van deze jaargang. In de 57ste minuut schoot hij een vrije trap tegen de touwen, al ging doelman Abdoulaye Diallo daarbij niet helemaal vrijuit.

Met de goal van Memphis was direct het verzet van Rennes gebroken. Dat resulteerde een kwartier voor tijd in de beslissende 0-2 van Mariano Diaz. De van Real Madrid overgekomen spits kopte feilloos zijn derde doelpunt van het seizoen binnen. De aansluitingstreffer van Benjamin Bourigeaud, een fraaie vrije trap, in de extra tijd kwam te laat voor Rennes.

Door de tweede zege op rij gaat Lyon, waar Kenny Tete na een uur inviel voor Rafael en Memphis tien minuten voor tijd naar de kant werd gehaald, voorlopig aan kop in Frankrijk met zes punten. De topfavorieten AS Monaco en Paris Saint-Germain komen zondag pas in actie.