Uitblinker Aboukhlal voorkomt tegen Anderlecht eerste nederlaag AZ

Reacties

AZ is zaterdagavond ontsnapt aan de eerste nederlaag van de voorbereiding. Zakaria Aboukhlal zorgde ervoor dat een fout van Anderlecht-doelman Hendrik Van Crombrugge niet zonder gevolgen bleef: 1-1.

Uitblinker Aboukhlal voorkomt tegen Anderlecht eerste nederlaag AZ
© Pro Shots

Van Crombrugge schoof de bal een kwartier voor tijd onder druk van Ernest Poku zomaar in de voeten van Aboukhlal, nadat hij in de problemen was gebracht door een lastige terugspeelbal. Het was loon naar werken voor AZ, dat enkele minuten later zelfs op 2-1 dacht te komen. De tweede goal van Aboukhlal werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Aboukhal was na rust de grootste bron van dreiging bij AZ, dat in de achtervolging moest nadat Francis Amuzu vier minuten voor rust bij de tweede paal voor de Belgische openingstreffer had gezorgd: 0-1. Daarvoor was Anderlecht in het op en neer golvende oefenduel ook al enkele keren dreigend voor het doel van Hobie Verhulst gekomen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat AZ door die treffer met een achterstand de rust inging, mocht vooral Jesper Karlsson zich aanrekenen. De Zweed miste al vroeg een penalty na een overtreding op Aboukhal. Na 35 minuten scoorde Bruno Martins Indi bijna met een poging van eigen helft, maar Van Crombrugge haalde de bal nog onder de lat vandaan.

Uiteindelijk wendde AZ een nederlaag tegen het Anderlecht van Wesley Hoedt toch nog af. En dus zijn de Alkmaarders na de eerdere overwinningen op NEC (4-1) en TOP Oss (3-0) nog ongeslagen in de voorbereiding. De tegenstand wordt echter sterker. Komende week zijn het RC Genk van John van den Brom (14 juli) en RB Leipzig (17 juli) de opponenten.

Opstelling AZ: Verhulst, Sugawara, Letschert (46. Berkhout), Martins Indi (65. Evjen), Oosting (46. Gullit), Reijnders, Clasie (46. Beukema), Evjen (46. P. Koopmeiners), Aboukhlal, De Wit, Karlsson (43. Poku).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Z. Aboukhlal
Meer over Z. Aboukhlal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.