Aboukhlal voorkomt heldenrol Mbappé bij rentree

Paris Saint-Germain wacht ook na twee duels in de Ligue 1 nog op zijn eerste overwinning. Zakaria Aboukhlal bezorgde Toulouse een gelijkspel tegen de Franse kampioen.

Toulouse
Toulouse
1 - 1
PSG
PSG

PSG stelde afgelopen zaterdag tijdens de eerste speelronde teleur. Thuis tegen Lorient kwam het niet verder dan 0-0, maar groot nieuws kwam er op de zondagochtend. 'Na zeer constructieve, positieve gesprekken tussen PSG en Kylian Mbappé voor de wedstrijd tegen Lorient, heeft de speler de training van het eerste elftal hervat', meldde de club in een statement.

Mbappé heeft een medio 2024 aflopend contract en liet PSG weten niet te willen verlengen. De Franse topclub wilde de aanvaller daarom deze zomer verkopen, zodat een transfervrij vertrek volgend jaar wordt voorkomen. Mbappé zelf liet echter weten een transfer niet te zien zitten. Daarop werd besloten hem buiten de selectie te laten, zonder de aanvaller bereidde PSG zich in Japan voor op het nieuwe seizoen.

Zaterdagavond maakte Mbappé in Toulouse zijn rentree in de wedstrijdselectie, maar hij moest - net als aanwinst Ousmana Dembélé - starten op de bank. Vijf minuten na rust bracht trainer Luis Enrique hem binnen de lijnen en acht minuten later had de aanvaller al een penalty verdiend en die schoot hij zelf binnen. Mbappé was hard op weg matchwinner te worden bij zijn rentree, maar Aboukhlal verpestte dat feestje.

Drie minuten voor tijd kreeg ook Toulouse een strafschop en die werd door Aboukhlal benut, waardoor Paris Saint-Germain voor de tweede keer dit prille seizoen tegen puntenverlies aanliep. Komende zaterdag komt RC Lens op bezoek in het Parc des Princes.