AZ zorgt voor bijzondere reünie familie Pavlidis in Alkmaar

Reacties

AZ heeft de Griekse broers Vangelis en Vasilios Pavlidis herenigd in Alkmaar. Vasilios Pavlidis is een dag na de transfer van zijn oudere broer, die overkwam van Willem II, gepresenteerd bij AZ. De linksbenige verdediger komt transfervrij over van Schalke 04 en ondertekende een contract tot de zomer van 2023, met een optie voor nog twee jaar.

AZ zorgt voor bijzondere reünie familie Pavlidis in Alkmaar
© Pro Shots

De jongste van de twee broers sluit in eerste instantie aan bij Jong AZ. Vasilios Pavlidis was sinds 2017 actief in de jeugdopleiding van Schalke. In de laatste speelronde van vorig seizoen tegen 1. FC Köln maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van Die Königsblauen. Vasilios Pavlidis viel een minuut voor tijd in bij de degradant uit de Bundesliga.

De jeugdinternational van Griekenland trainde al een paar keer mee bij Jong AZ en is opgetogen over zijn transfer. 'Ik voel me hier nu al op mijn gemak', zegt Vasilios Pavlidis op de clubsite van AZ. 'De faciliteiten zijn geweldig. Het niveau bij Jong AZ is erg hoog. Ook is de manier van voetballen anders dan in Duitsland, aangezien hier meer met opbouw van achteruit wordt gespeeld. Ik hoop de komende jaren zoveel mogelijk wedstrijden bij de beloften te spelen en snel de stap naar het eerste team te zetten.'

Hoofd jeugdopleiding van AZ Paul Brandenburg is logischerwijs enthousiast over de komst van Vasilios Pavlidis: 'Vasilios kan zowel in het centrum als op de flanken uit de voeten. Hij is snel, fysiek sterk en brengt met zijn agressie in de duels Griekse strijdlust met zich mee. De afgelopen jaren heeft hij in Duitsland laten zien over veel kwaliteiten te beschikken en dat resulteerde in zijn Bundesliga-debuut. We zijn heel benieuwd hoe hij hier gaat acclimatiseren en zich de komende jaren zal presenteren.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.