AZ legt Martins Indi voor vier seizoenen vast

Reacties

Bruno Martins Indi gaat weer aan de slag bij AZ. De verdediger is overgenomen van Stoke City en heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract in Alkmaar.

AZ legt Martins Indi voor vier seizoenen vast
© Pro Shots

De 29-jarige Martins Indi speelde vorig seizoen al op huurbasis voor AZ. De mandekker was toen een belangrijke kracht in de ploeg van eerst Arne Slot en vervolgens Pascal Jansen: hij kwam in totaal in 33 wedstrijden in actie. Martins Indi keerde hierna terug naar Stoke, waar hij nog een eenjarig contract had, maar sluit nu weer aan bij AZ.

Met de terugkeer van Martins Indi heeft Jansen weer vier centrumverdedigers tot zijn beschikking. Timo Letschert en Pantelis Hatzidiakos stonden vorig seizoen ook al onder contract bij AZ; Sam Beukema kwam deze zomer over van Go Ahead Eagles. De 22-jarige aanwinst kende zaterdag een droomdebuut, door direct twee keer te scoren in de oefenwedstrijd tegen NEC.

Martins Indi werd opgeleid bij Feyenoord en speelde 118 wedstrijden in het eerste elftal, voordat hij na het WK van 2014 (waar hij basisspeler was bij Oranje) naar FC Porto vertrok. De mandekker ging na twee seizoenen naar Stoke: eerst op huurbasis, vervolgens definitief. Nu vervolgt Martins Indi zijn carrière bij AZ. Hij is al mee met de Alkmaarders op trainingskamp naar Epe.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.