Droomstart voor AZ-aanwinst Beukema: verdediger direct twee keer trefzeker

Reacties

AZ is de oefencampagne zaterdag begonnen met een 4-1 overwinning op competitiegenoot NEC. Verdediger Sam Beukema, vooralsnog de enige aanwinst van de Alkmaarders, liet zich direct gelden: hij maakte twee doelpunten voor zijn nieuwe club.

Droomstart voor AZ-aanwinst Beukema: verdediger direct twee keer trefzeker
© Pro Shots

De 22-jarige Beukema bewees vorig seizoen bij Go Ahead Eagles al een neusje voor de goal te hebben, door acht keer te scoren in de Keuken Kampioen Divisie. Mede dankzij deze treffers promoveerde Go Ahead naar de Eredivisie én sprong Beukema in het oog. De verdediger maakte een fraaie transfer naar AZ en is erop gebrand om van dit avontuur een succes te maken. Zo begon hij een week eerder dan zijn ploeggenoten al met trainen bij zijn nieuwe club.

De investering betaalde zich uit voor Beukema, die zaterdag een droomstart beleefde van zijn Alkmaarse verhaal. De verdediger deed in Dirkshorn in de tweede helft mee en kopte een klein kwartier voor tijd de 3-1 tegen de touwen, waarna hij vlak voor tijd met een hard schot ook nog voor de 4-1 zorgde. Zo werd het voor Beukema een officieus debuut om nog eens aan terug te denken.

AZ was eerder in de wedstrijd twee keer op voorsprong gekomen, via eerst Myron Boadu (1-0) en vervolgens via Zakaria Aboukhlal (2-1). Namens NEC was Jonathan Okita trefzeker.

Bij AZ waren Marco Bizot, Owen Wijndal en Teun Koopmeiners nog niet van de partij. De drie gingen met het Nederlands elftal mee naar het EK en hebben nu nog vakantie. Wijndal stond wel langs de lijn, om de oefenwedstrijd als toeschouwer te volgen.

AZ komt aankomende woensdag weer in actie: dan is TOP Oss de tegenstander. Voor NEC was dit al de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding. De Nijmegenaren begonnen met een 1-13 zege op de amateurs van NEC en nemen het volgende week zaterdag op tegen AFC.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.