Ook AZ verrast: Martins Indi naar Alkmaar

Reacties

AZ heeft zich op de valreep nog versterkt met Bruno Martins Indi. De 28-jarige verdediger komt op huurbasis over van Stoke City.

Ook AZ verrast: Martins Indi naar Alkmaar
© Pro Shots

Martins Indi doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord, waar hij na zijn doorbraak samenspeelde met onder anderen Jordy Clasie en Ron Vlaar. In dienst van de Rotterdammers haalde de linkspoot ook het Nederlands elftal. Louis van Gaal liet hem debuteren en nam hem mee naar het WK 2014 in Brazilië, waar Oranje met Martins Indi als basisspeler een bronzen plak veroverde. In totaal speelde hij 34 interlands.

Na het WK in Zuid-Amerika verruilde hij Feyenoord voor FC Porto, waar hij in eerste instantie nog basisspeler was, maar uiteindelijk zijn plek kwijtraakte. De Portugezen verhuurden hem daarom aan Stoke City, dat Martins Indi in 2017 definitief overnam. Voor Stoke speelde de verdediger in totaal 137 officiële wedstrijden.

Het contract van Martins Indi in Engeland loopt nog door tot medio 2022, maar het komende seizoen is hij dus weer in de Eredivisie te bewonderen. AZ rondde de laatste details van zijn komst dinsdagavond, enkele uren voor het verstrijken van de transferdeadline, af.

De Alkmaarders waren al sinds het transfervrije vertrek van Stijn Wuytens op zoek naar een linskbenige centrumverdediger. Eerder haalde de club met Timo Letschert al wel een rechtspoot binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.