Olympiakos wil Bizot wegkapen bij AZ

Reacties

Marco Bizot keept dit seizoen mogelijk in Griekenland. Olympiakos Piraeus heeft serieuze interesse in de doelman van AZ.

Olympiakos wil Bizot wegkapen bij AZ
© Pro Shots

De dertigjarige goalie verbleef deze zomer met Oranje op het EK als vervanger van de met corona besmette Jasper Cillessen. Dat is ook de reden dat AZ de goalie buiten de selectie voor het komende trainingskamp in Epe heeft gelaten, ook Owen Wijndal en Teun Koopmeiners gaan niet mee.

Voor Bizot lonkt dus een overstap naar Griekenland. Olympiakos is aan het onderhandelen met AZ over de transfersom die op tafel gelegd moet worden voor de doelman, die nog voor een jaar vastligt in Alkmaar.

Bizot speelt sinds 2017 in het shirt van AZ, dat hem transfervrij overnam van RC Genk. De in Hoorn geboren sluitpost komt uit de jeugdopleiding van Ajax, hij speelde in Nederland ook nog voor SC Cambuur en FC Groningen. In totaal keepte hij 175 wedstrijden in de Eredivisie, afgelopen seizoen miste Bizot maar één duel voor AZ.

Olympiakos werd afgelopen seizoen voor de 46ste keer kampioen van Griekenland, de club knikkerde in februari nog PSV uit de Europa League door het tweeluik te winnen in de zestiende finale. De Portugees José Sá is al jaren eerste keeper van Olympiakos.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.