Twee rode kaarten smet op zege Barcelona

Barcelona speelde tegen Getafe meer dan een uur met tien man. De koploper van de Primera División hielde de drie punten echter gewoon in Camp Nou: 2-1.

Barcelona begon uitstekend aan de wedstrijd. Lionel Messi opende de score in de zesde minuut. Yaya Touré legde de bal terug na een afgeslagen hoekschop en de Argentijn schoot raak vanaf de rand van het strafschopgebied.

Twintig minuten na de 1-0 ging Gerard Piqué in de fout. De verdediger van Barcelona ging hard door op Rafa van Getafe. Hij werd bestraft met een directe rode kaart. Daardoor verdween het offensief van Barcelona, dat al diverse kansen op 2-0 had gekregen.

De thuisclub was na de rode kaart van Piqué dank verschuldigd aan Víctor Valdés. De doelman redde een aantal keren bij goede kansen voor Getafe. Coach Josep Guardiola greep vlak na rust in door spits Zlatan Ibrahimovic naar de kant te halen en voor hem middenvelder Sergio Busquets binnen de lijnen te brengen.

De wissel had effect, want Barcelona neutraliseerde het aanvalsspel van Getafe. Messi besliste de wedstrijd met een uitstekende dribbel. Na het voorbereidende werk van de Argentijn, kon Xavi vrij eenvoudig voor 2-0 zorgen.

De zege van Barcelona kreeg een extra smetje doordat naast Piqué ook Rafael Márquez een rode kaart kreeg. De Mexicaan veroorzaakte in blessuretijd een strafschop. Roberto Soldado benutte de penalty voor 2-1, maar Getafe had geen tijd meer voor de gelijkmaker.