Troubleshooter Advocaat viert meteen jubileum bij rentree in Eredivisie

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Sparta Rotterdam en Vitesse verzorgen dinsdagavond de opening van het kalenderjaar 2018, een duel dat op 10 december werd afgelast.

Troubleshooter Advocaat viert meteen jubileum bij rentree in Eredivisie
 
Aftrap:20.00 uur
Scheidsrechter:Danny Makkelie
Laatste 5 Eredivisie-duels Sparta Rotterdam:0 punten
Laatste 5 Eredivisie-duels Vitesse:5 punten

Actueel

• Met elf punten uit zeventien wedstrijden staat Sparta Rotterdam er beroerd voor. Dick Advocaat moet de landskampioen van 1959 de komende maanden in veilige haven loodsen. Deze maand trok Sparta al drie nieuwe spelers aan: Dabney dos Santos, Fred Friday (beiden AZ) en Yigithan Güveli (Fenerbahçe). Vitesse, dat na het seizoen afscheid neemt van Henk Fraser, hervat de competitie op de achtste plaats.

• De Kasteelheren scoorden in de eerste zeventien Eredivisie-duels van dit seizoen slechts dertien keer, een negatief clubrecord. Niet voor niets trok Sparta vorige week Friday aan.

• Advocaat viert bij zijn debuut als Sparta-coach meteen een jubileum. De voormalige Oranje-bondscoach zit voor de driehonderdste keer op de bank bij een Eredivisie-duel. Zijn balans is positief met 156 zeges, zestig gelijke spelen en 83 nederlagen.

• Tevens wordt Advocaat met zijn zeventig jaar en 111 dagen de een na oudste trainer in de Eredivisie-historie. De Hagenaar moet alleen aan Foppe de Haan (72 jaar en 317 dagen oud op 8 mei 2016) voorrang verlenen.

Dick Advocaat besloot eind vorig jaar in te gaan op de aanbieding van Sparta Rotterdam.
Dick Advocaat besloot eind vorig jaar in te gaan op de aanbieding van Sparta Rotterdam.

Zowel Sparta Rotterdam als Vitesse sloot het jaar 2017 slecht af. De Kasteelheren veroverden nul punten in de maand december, Vitesse ook maar twee.

• Bryan Linssen heeft tot nu toe tegen liefst 21 Eredivisie-clubs gescoord of een assist geleverd. Tegen Sparta lukte de Vitesse-speler dat nog niet, al wordt het treffen van dinsdag ook pas zijn derde ontmoeting met de club uit Rotterdam.

• De vraag is ook wie de eerste Eredivisie-goal van 2018 maakt en daarmee in de voetsporen treedt van Wout Weghorst, die dat in 2017 voor elkaar kreeg.

Historie

• Sparta Rotterdam zette zes van de vorige 23 Eredivisie-thuisduels met Vitesse in winst om. De Arnhemmers triomfeerden acht keer en negen ontmoetingen leverden geen winnaar op.

• Als we duels in Arnhem meerekenen, dan wacht Sparta Rotterdam al elf Eredivisie-wedstrijden tegen Vitesse op een overwinning. In die reeks speelden de Kasteelheren ook maar drie keer gelijk.

De laatste 5 Eredivisie-edities van Sparta Rotterdam - Vitesse:

SeizoenUitslag
2006/071-2
2007/081-2
2008/090-0
2009/101-1
2016/170-1
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.