Advocaat benoemt Sanusi tot aanvoerder in plaats van Breuer

Reacties

Als Sparta Rotterdam dinsdag de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Vitesse zal Ryan Sanusi zijn medespelers voorafgaan bij het betreden van het veld. De middenvelder is door trainer Dick Advocaat benoemd tot de nieuwe aanvoerder.

Advocaat benoemt Sanusi tot aanvoerder in plaats van Breuer

Sanusi volgt routinier Michel Breuer op, die zijn basisplaats onder Advocaat kwijt is. Breuer was onder de vorige trainer Alex Pastoor altijd verzekerd van een basisplaats. Als Breuer geblesseerd ontbrak nam doelman Roy Kortsmit - die in een vroeg stadium al aankondigde na dit seizoen te willen vertrekken - de band over, Sanusi was de derde captain van de Rotterdammers.

Sanusi was in de Sparta-ploeg die in 2016 promoveerde naar de Eredivisie één van de bepalende spelers. In de Eredivisie is zijn spel veel wisselvalliger. Dit seizoen verloor hij nog even zijn basisplaats. In de laatste wedstrijden presteerde ook Sanusi, net als bijna al zijn ploeggenoten, ver beneden zijn kunnen. Voor Advocaat is de centrale middenvelder een zekerheidje.

Voor de 37-jarige Breuer is het pijnlijk dat hij in de herfst van zijn loopbaan zeer waarschijnlijk op de bank belandt. De centrale verdediger kende een moeizame periode aan het einde van het vorige jaar. Uitgerekend de speler die een prima band had met trainer Pastoor en die ook openlijk zijn twijfels uitsprak over het nut van diens ontslag, was met enkele matige optredens mede-verantwoordelijk voor het ontslag van de trainer.

Advocaat lijkt de jonge Duitse centrale verdediger Jeffrey Chabot een nieuwe kans te geven, terwijl er met de Turkse jongeling Yigithan Güveli nog een speler voor de positie centraal achterin is gekomen. Naast Breuer zijn ook Sander Fischer en Bart Vriends nog beschikbaar. Het lijk niet aannemelijk dat Breuer en Fischer, het kwetsbare duo in de laatste competitieduels, nog samen in actie zullen komen. Breuer liet vorige week - toen op het trainingskamp duidelijk werd dat zijn basisplaats op de tocht stond - al weten dat hij zich terug wil knokken en dat hij zijn carrière niet op deze manier wil beëindigen. 'Maar het gaat nu om Sparta', voegde hij daaraan toe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.