Treinproblemen door latertje bij bekerkraker in De Kuip

Reacties

Woensdag was al bijna donderdag geworden toen Igor Paixão Feyenord in de strafschoppenserie eindelijk definitief langs NEC naar de kwartfinale van de beker schoot. Een groep toeschouwers heeft het niet afgewacht. Niet omdat ze de wedstrijd saai vonden, maar vanwege de vertrektijd van de laatste treinen.

Treinproblemen door latertje bij bekerkraker in De Kuip
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
ns
4 - 4
N.E.C.
N.E.C.

De wedstrijd begon om 21:00, maar door de verlenging en de strafschoppen was het spektakelstuk pas om 23.45 afgelopen. Geen probleem voor wie met de auto komt of woonachtig is in of rond Rotterdam, maar Feyenoord trekt supporters uit het hele land. Wie naar Amersfoort moest (laatste rit vanaf Rotterdam Centraal 0.05 uur) moest zich haasten, wie naar Breda moest ook (0.02), Tilburgers hadden om 23.41 de laatste optie om met de trein thuis te komen. Mensen verderop in het land konden sowieso geen gebruik maken van het openbaar vervoer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De KNVB begrijpt de problemen, maar zegt er weinig aan te kunnen doen. 'Het is vervelend als mensen moeite hebben om thuis te komen. Maar er zijn drie tijdslots voor bekerwedstrijden, zoals overeengekomen met de rechtenhouder. Die zijn van tevoren gecommuniceerd met clubs en gemeentes, die kunnen daar ook op inspelen. Het aanvangstijdstip van 21.00 is inmiddels ook een courant tijdstip, zeker in Europees voetbal. Het is vervelend voor de mensen om wie het ging, maar we kunnen er niet zo veel aan doen', klinkt het uit Zeist.

Ook Feyenoord snapt de situatie, maar ziet niet hoe het die kan oplossen. 'We snappen uiteraard dat dit voor veel supporters niet ideaal is. We hebben te maken met vele partijen zoals de KNVB, gemeente, zendgemachtigden en factoren zoals de verdeling alle wedstrijden binnen een speelronde. Dan kom je hier net als andere clubs helaas soms op uit', aldus een woordvoerder vanuit De Kuip.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.