Trefzekere Promes leidt Spartak naar eerste competitiezege

Exact een maand voor de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk heeft Quincy Promes zich opnieuw onderscheiden in het shirt van Spartak Moskou, dat maandagavond tegen FK Krasnodar (2-0) de eerste overwinning boekte in de Russische competitie.

De op papier vanaf links spelende Promes was in de eerste thuiswedstrijd van de kampioen betrokken bij veel aanvallen en kreeg in de 38ste minuut loon naar werken toen Spartak een penalty kreeg. De nummer 10 stuurde doelman Andrey Sinitsyn koelbloedig de verkeerde hoek in. Vlak voor rust maakte Fernando er met een prachtige vrije trap 2-0 van.

Promes en zijn ploeggenoten probeerden de score na rust nog verder op te voeren. Dat lukte niet, desondanks staat de teller voor de 21-voudig international dit seizoen alweer op drie treffers (één in de Super Cup) en een assist in vier officiële wedstrijden. Dat terwijl de meeste van zijn collega's bij Oranje nog aan de voorbereiding bezig zijn.

Voor Spartak was de rake strafschop van Promes belangrijk, aangezien de ploeg van trainer Massimo Carrera punten morste in de eerste twee uitduels met Dinamo Moskou (2-2) en FC Ufa (0-0). De achterstand op stadgenoot en koploper Lokomotiv Moskou bedraagt daardoor vier punten. Komende zondag wacht de kraker met Zenit Sint-Petersburg.