Promes trekt uitstekende vorm door bij competitiestart Spartak

Quincy Promes is al vroeg in het seizoen op dreef. Vier dagen na zijn treffer in het Super Cup-duel met Lokomotiv Moskou scoorde de 25-jarige aanvaller ook tijdens de eerste speelronde van het nieuwe seizoen in Rusland voor Spartak Moskou.

Waar Promes afgelopen vrijdag nog de beslissende tweede goal maakte in de verlenging, was de Oranje-international nu verantwoordelijk voor de openingstreffer. Uit een voorzet van Lorenzo Melgarejo kopte de voormalig speler van FC Twente de bal in de 29ste minuut tegen de touwen in de uitwedstrijd tegen Dinamo Moskou.

Hoewel Promes drie minuten later met een prima steekbal ook aan de basis stond van de 0-2 van Luiz Adriano, leed Spartak in zijn eerste wedstrijd als verdedigend kampioen wel puntenverlies. Kirill Panchenko zorgde in de 54ste minuut voor de aansluitingstreffer en in de extra tijd trok Aleksandr Tashaev de stand nog gelijk: 2-2.

Het kan niet verhullen dat Promes zijn uitstekende vorm van de laatste seizoenen kort na de zomerstop doortrekt, terwijl de meeste van zijn collega-internationals nog aan de voorbereiding bezig zijn. Zijn teller staat inmiddels op 45 doelpunten in 93 officiële duels voor Spartak, waar zijn contract nog doorloopt tot medio 2021.