Traumatische ervaring voor gezin Vertonghen tijdens CL-duel

De Engelse politie is op zoek naar vier gewapende mannen, die dinsdag zijn ingebroken in het huis van Jan Vertonghen. De verdediger van Tottenham Hotspur was vanwege Champions League-voetbal zelf niet in de woning aanwezig, maar zijn partner en twee kinderen wel.

Traumatische ervaring voor gezin Vertonghen tijdens CL-duel
© Pro Shots

Vertonghen nam het met Tottenham in Duitsland op tegen RB Leipzig, toen vier mannen met messen en machetes rond acht uur 's avonds het huis van de Belgisch international binnendrongen. De groep ging op zoek naar waardevolle spullen en vluchtte met de buit. Er is niemand gewond geraakt bij de brutale inbraak.

Een woordvoerder van Tottenham heeft het incident bevestigd tegenover de Daily Express. 'We steunen Jan en zijn familie in deze traumatische tijd en we vragen iedereen die informatie heeft om zich te melden, om zo de politie te helpen bij het onderzoek.'

Vertonghen is zeker niet de eerste Premier League-voetballer die in beeld is gekomen bij criminelen. Eerder dit seizoen werd het huis van Crystal Palace-verdediger Mamadou Sakho al leeggehaald toen de Fransman het met zijn ploeg opnam tegen Southampton. Arsenal-duo Mesut Özil en Sead Kolasinac werd op straat bedreigd door gewapende overvallers. Kolasinac wist de mannen met kapmessen echter weg te jagen.

Bekijk hier al onze video's