Transferdagboek 28/04: Icardi, Pjanic, Saúl, Thiago, Walcott

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek om 18.00 uur een bloemlezing.

Transferdagboek 28/04: Icardi, Pjanic, Saúl, Thiago, Walcott

Edin Dzeko weet het dit seizoen niet waar te maken als spits bij AS Roma en dus zoeken de Romeinen naar een vervanger. Niemand minder dan Mauro Icardi is volgens Il Messaggero de gedroomde opvolger van Dzeko. Het lijkt een lastig verhaal te worden voor Roma om de 23-jarige Argentijn weg te lokken uit Stadio Giuseppe Meazza. Icardi is de aanvoerder van Internationale en scoorde dit seizoen vijftien keer in 31 Serie A-wedstrijden. Bovendien heeft de goalgetter nog een contract tot medio 2019.

Roma zou komende zomer zelf zomaar twee belangrijke middenvelders kwijt kunnen raken. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft Chelsea dertig miljoen euro geboden op Radja Nainggolan. De Belgische box-to-box-speler is de beoogde nieuwe versterking van manager Antonio Conte. Roma wil echter veertig miljoen hebben. Dat is ook de prijs die de Italiaanse club vraagt voor Miralem Pjanic. Bayern München wil de Bosnische spelmaker na acht jaar sluimerende interesse nu eindelijk gaan inlijven. En dat heeft volgens Kicker alles te maken met de toekomst van trainer Pep Guardiola.

De Spaanse tacticus wil volgens de Duitse sportkrant Thiago Alcántara meenemen naar Manchester City. De technisch begaafde middenvelder geldt als de oogappel van Guardiola. Drie jaar geleden kwam de zoon van de Braziliaanse wereldkampioen Mazinho in zijn kielzog over van Barcelona. Het is allemaal ook niet zo heel toevallig. Guardiola's broer Pere is immers de zaakwaarnemer van de Spaanse international, die wel nog een contract tot 2019 heeft in München. En Kicker meldt daarbij dat ook de transfervrije Hatem Ben Arfa (Nice) in beeld is bij Der Rekordmeister.

Een buitenspeler met een individuele actie staat volgens The Evening Standard ook op het verlanglijstje van Guardiola, die als trainer van Bayern meerdere malen het belang benadrukte van dergelijke spelers. Volgens de krant hebben The Citizens hun pijlen gericht op Theo Walcott (foto). De 27-jarige aanvaller is bij Arsenal niet zeker van een basisplaats. Zo moest de razendsnelle Engelsman het in de laatste maanden veelal met invalbeurten doen. Eerder nam City onder anderen Bacary Sagna en Samir Nasri al over van The Gunners.

Saúl zou in Camp Nou zomaar in de voetsporen kunnen treden van Guardiola en Thiago. Volgens Sport heeft Barcelona een optie op de 21-jarige middenvelder, die woensdag met zijn prachtige goal uitblonk in het Champions League-duel met Bayern. Bij de transfer van David Villa naar Atlético Madrid zouden de Catalanen destijds hebben bedongen dat zij het eerste recht tot koop hebben op Sául. Mocht er een andere club met een bod komen, dan moet Barça daarvan op de hoogte worden gebracht. De linkspoot ligt nog vast tot medio 2020 bij de Rojiblancos.

Borja Bastón maakt dit seizoen indruk op huurbasis bij Eibar, maar lijkt desondanks komende zomer niet op een kans bij zijn club Atlético te hoeven rekenen. AS schrijft dat Valencia wel geïnteresseerd is in de diensten van de 23-jarige spits. Ook Everton en Tottenham Hotspur volgen de verrichtingen van de Madrileen, die dit seizoen zeventien goals maakte in de Primera División. De verhoudingen tussen Atlético en Valencia zullen volgens Spaanse media geen struikelblok vormen. In januari verhuurde Atlético Guilherme Siqueira nog aan Los Che.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.