Transferdagboek 08/04: Van Gaal, Ibrahimovic en Mourinho

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek om 18.00 uur een bloemlezing.

Transferdagboek 08/04: Van Gaal, Ibrahimovic en Mourinho

De toekomst van Zlatan Ibrahimovic blijft een veelbesproken onderwerp in de internationale media. De 34-jarige Zweed heeft een aflopend contract bij Paris Saint-Germain en kan daardoor op massale interesse rekenen uit bijvoorbeeld Italië van Juventus, AC Milan en AS Roma. De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport schrijft echter dat Ibrahimovic waarschijnlijk gewoon in Parijs blijft voor hetzelfde salaris dat hij nu verdient (twaalf miljoen euro) om vervolgens een lucratieve deal in Qatar te tekenen (vijftig miljoen) en daar als ambassadeur te dienen voor het WK 2022.

Het is geen gekke gedachte gezien de Qatarese eigenaars van PSG. Bovendien lijkt het uitgesloten dat er in de Serie A een club is die met zulke bedragen kan wedijveren. Manchester United moet daartoe wel in staat worden geacht, maar dat maakt volgens The Telegraph geen kans op de komst van Ibrahimovic zolang Louis van Gaal daar de scepter zwaait. Reden daarvoor is de vervelende nasmaak die Zlatan overhield aan zijn samenwerking met Van Gaal bij Ajax, die toen technisch directeur was. 'De manier waarop hij werkt, is niet de manier waarop ik werk', zei Ibrahimovic in zijn biografie.

Waar de ex-Ajacied niet door één deur kan met Van Gaal, kan hij dat zeker wel met José Mourinho. Maar de kans dat de Portugees naar United komt als opvolger van de Amsterdamse trainer, lijkt steeds kleiner. Mourinho werd eerder al in verband gebracht met Valencia, wegens de nauwe banden van de club met zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes.

Mourinho zelf hult zich nog in stilzwijgen over zijn toekomst. 'Maar ik kan bijna garanderen dat ik komende zomer weer aan het werk ben. Ik heb mooie aanbiedingen op tafel liggen', zegt de Portugees dan weer wel in O Jogo. 'Het is nog een kwestie van nadenken, een keuze maken en afronden. Aan het einde van het seizoen weet iedereen wat mijn volgende club wordt.'

Volgens Mundo Deportivo mengt Real Madrid zich ook in de strijd om The Special One als de huidige trainer Zinedine Zidane zijn ploeg in de Champions League niet langs VfL Wolfsburg leidt na het 2-0 verlies van woensdag in Duitsland.

Tot frustratie van Florentino Pérez is José Mourinho de enige trainer die Real Madrid onder zijn bewind kampioen maakte (in 2012).
Tot frustratie van Florentino Pérez is José Mourinho de enige trainer die Real Madrid onder zijn bewind kampioen maakte (in 2012).

Wellicht dat Mourinho bij een pikante terugkeer in Madrid de beschikking krijgt over de man die tijdens dat duel nog de score opende uit een strafschop. De vader van Ricardo Rodríguez claimt op het Spaanse radiostation Cadena COPE immers dat hij met Real-voorzitter Florentino Pérez kort gesproken heeft over zijn zoon. Net als de 23-jarige linksback mag ook Naldo hopen op een toptransfer. De tien jaar oudere Braziliaanse mandekker staat volgens Kicker hoog op het verlanglijstje van Manchester United, dat op zoek is naar een ervaren verdediger.

Defensieve krachten is ook waar Chelsea komende zomer naar op zoek gaat. Meteen na de aanstelling van Antonio Conte als nieuwe manager doken daarom de geruchten op dat Kostas Manolas een van de mogelijke versterkingen voor volgend seizoen zou zijn. Volgens Sky Sports hebben de Engelsen inmiddels ook gesproken met AS Roma over de Griekse verdediger. Zijn komst is hard nodig, aangezien alles er nog altijd op wijst dat clubicoon John Terry na dit seizoen zal vertrekken. Bovendien was de defensie van Chelsea dit seizoen niet bepaald het toonbeeld van stabiliteit.

Of de 24-jarige Manolas dan ploeggenoot wordt van Diego Costa, valt te betwijfelen. Volgens The Telegraph heeft de Spaans international het niet naar zijn zin in Engeland. Ondanks een tot 2019 doorlopend contract hoopt de 27-jarige spits daarom terug te keren naar Atlético Madrid, al bestempelde voorzitter Enrique Cerezo dat eerder als vrijwel onmogelijk. Dat kan best eens kloppen. Chinese clubs zouden immers liefst 85 miljoen euro over hebben voor Costa, een bod dat Chelsea niet kan weigeren. En Costa zelf zal voor 24 miljoen euro per jaar ook best in China willen voetballen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.