Transferdagboek 04/04: wie haalt Conte naar Chelsea?

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 04/04: wie haalt Conte naar Chelsea?

Door de aanstelling van Antonio Conte als manager van Chelsea zijn de geruchten over de mogelijke versterkingen van The Blues losgebarsten. Welke spelers wil Conte naar Londen halen?

Een speler die door Italiaanse media veelvuldig in verband gebracht wordt met een overgang naar Chelsea, is Radja Nainggolan (27). Conte probeerde de balveroveraar in zijn tijd als trainer van Juventus al in te lijven, maar AS Roma kaapte de toenmalig speler van Cagliari destijds voor zijn neus weg. Komende zomer wil Conte volgens Sky Italia een nieuwe poging wagen om de middenvelder te strikken. Nainggolan heeft volgens de tv-zender wel oren naar een transfer naar de Premier League.

Juan Cuadrado (27) leek bij Chelsea geen toekomst meer te hebben, maar daar brengt de komst van Conte waarschijnlijk verandering in. De trainer kent de Colombiaan zeer goed uit zijn periode in de Serie A en heeft hem hoog zitten. Conte wil Cuadrado een nieuwe kans geven zodra hij na dit seizoen terugkeert van zijn leenbeurt bij Juventus. Overigens is Conte daarbij wel afhankelijk van zijn oude werkgever, want die heeft een optie tot koop op de ex-speler van Fiorentina en Udinese.

Conte zou bovendien aansturen op een hereniging met Leonardo Bonucci (28, foto). Het is echter zeer de vraag of de Juventus-verdediger een transfer naar Chelsea ziet zitten, nu die club volgend seizoen geen Champions League speelt. John Stones (Everton), Kostas Manolas (Roma) en Alessio Romagnoli (AC Milan) gelden als alternatieven.

Een andere speler die gelinkt wordt aan het Chelsea van Conte is Federico Bernardeschi. De vleugelspits is dit seizoen definitief doorgebroken bij Fiorentina en maakte onlangs zijn debuut in het Italiaanse elftal, waar Conte de scepter zwaait. De 22-jarige dribbelaar moet naar verluidt veertig miljoen euro kosten.

Welke spelers moet Conte volgens jou naar Chelsea halen en wie staan er op de nominatie te vertrekken? Login met je VI-account en praat mee!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.