Transferdagboek 27/03: Kanté, Bakayoko, Morata, Eusebio

Reacties

Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 27/03: Kanté, Bakayoko, Morata, Eusebio

N'Golo Kanté verliet kampioen Leicester City en stevent nu met Chelsea hard af op een nieuwe titel in de Premier League. Maar het had niet veel gescheeld of de 25-jarige middenvelder had niet eens in Engeland gespeeld. 'Toen ik bij Caen speelde waren Olympique Marseille en Leicester geïnteresseerd', zegt hij tegen Canal Plus. 'In eerste instantie dacht ik dat ik een stap moest maken binnen Frankrijk. Ik herinner me de generatie bij Marseille van Niang, Ribéry en Nasri en het was een team dat me altijd al aansprak, zeker in de Champions League.'

Kanté kan volgend seizoen gezelschap krijgen van landgenoot Tiemoue Bakayoko (22). De beresterke middenvelder van AS Monaco is volgens Italiaanse media op weg naar Chelsea, dat een akkoord zou hebben met de Monegasken over een transfersom van veertig miljoen euro. Bakayoko is een van de vele spelers die komende zomer het prinsdom kunnen verlaten.

Real Madrid-bankzitters James Rodríguez en Isco zijn gewild op de transfermarkt, net als Álvaro Morata, die ook vaker zit dan staat tijdens wedstrijden van De Koninklijke. De 24-jarige spits wil volgens Spaanse media overstappen naar Chelsea. Morata keerde vorige zomer terug bij Real Madrid na een dienstverband bij Juventus, maar startte dit seizoen pas negen keer in de Primera División. Real Madrid wordt al geruime tijd in verband gebracht met Chelsea-spelers Eden Hazard en Thibaut Courtois.

Eusebio staat volgend seizoen niet aan het roer bij Barcelona. De trainer van Real Sociedad, die onder leiding van Johan Cruijff bij Barça speelde, heeft geen interesse in het innemen van de plaats van de vertrekkende Luis Enrique. 'Ik zou honderd procent zeker een toenadering van Barcelona afslaan. Barça heeft me niet overwogen toen ik nog deel van de club uitmaakte. Dat is wat ik graag gewild had', aldus de 52-jarige Eusebio tegen AS. Eerder haakte een andere kandidaat, Sevilla-trainer Jorge Sampaoli, al af voor de klus.

Sevilla zal het volgend seizoen wel moeten stellen zonder de uiterst succesvolle technisch directeur Monchi (48), die indruk maakt met zijn aankoopbeleid. Dat meldt Sky Sport Italia-journalist Fabrizio Romano. Volgens hem maakt Monchi komende zomer zelf een langverwachte 'transfer'. Zijn nieuwe werkgever luistert naar de naam van AS Roma.

Davy Klaassen blijft in de geruchtenmolen onlosmakelijk verbonden aan de Serie A. De middenvelder van Ajax werd al eerder in verband gebracht met Napoli, maar mag nu ook Lazio op zijn keuzelijstje zetten. De ploeg van Stefan de Vrij en Wesley Hoedt wil volgens Corriere dello Sport meer diversiteit op het middenveld en komt daarbij uit bij Klaassen, dit seizoen vooralsnog goed voor liefst zestien doelpunten namens Ajax.

Het duurt niet lang meer voordat er duidelijkheid is over de toekomst van Mesut Özil bij Arsenal. The Gunners stelden de contractonderhandelingen met de middenvelder onlangs uit tot na dit seizoen, maar ondertussen wordt Özil veelvuldig in verband gebracht met een vertrek. Volgens de Duitser zijn alle speculaties in de media voorbarig. 'Ik heb hier nog een contract tot medio 2018 en ik voel me goed. We gaan snel praten en dan maak ik een beslissing', aldus Özil volgens Sky Sports.

Thiago Alcántara staat mogelijk voor een terugkeer bij Barcelona. De Spaanse grootmacht, die de middenvelder in de zomer van 2013 nog naar Bayern München liet vertrekken, heeft volgens het Spaanse Sport naar hem geïnformeerd. Thiago is dit seizoen een vaste waarde bij Bayern en ligt nog enkele jaren vast in München. De koploper uit de Bundesliga wil naar verluidt alleen meewerken aan een transfer als Barcelona negentig miljoen euro op tafel legt. Een hereniging lijkt dan ook ver uit zicht.

Sevilla dreigt Vitolo na dit seizoen kwijt te raken. De 27-jarige aanvaller, vrijdag nog trefzeker namens Spanje in het WK-kwalificatieduel met Israël (4-1), heeft volgens Spaanse media de clubs voor het uitzoeken. Zijn vertrekclausule van 35 miljoen euro zou vooral bij Barcelona in goede aarde zijn gevallen. Vitolo spreekt in gesprek met AS alvast zijn voorkeur uit. 'Barcelona is één van de beste ploegen in de wereld, dus natuurlijk zou ik daar willen spelen. Er zijn een hoop geruchten, wie weet wat er deze zomer gaat gebeuren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.