Transferdagboek 23/10: Alaba, Dybala, Rooney en Strootman

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 23/10: Alaba, Dybala, Rooney en Strootman

Onder José Mourinho kan Wayne Rooney niet rekenen op een basisplaats bij Manchester United, maar de Portugese manager ontkent dat hij de aanvaller wil verkopen. 'Die beslissing zou ik nooit nemen', aldus Mourinho tegen Sky Sports. 'Een speler van zijn statuur en met zijn geschiedenis bij deze club zal nooit op een punt komen waarop de club of manager die beslissing voor hem neemt.' Rooney kwam in 376 competitieduels namens United tot 179 treffers.

Real Madrid kan pas in 2018 weer nieuwe spelers inschrijven vanwege het overtreden van de Financial Fair Play-regels, maar dat betekent niet dat de Spaanse topclub op dit moment zijn ogen dichthoudt. Zo zou Paulo Dybala in beeld zijn bij De Koninklijke. Real Madrid heeft liefst 100 miljoen euro over voor de Juventus-aanvaller, meldt AS. Eerder werd ook Barcelona al in verband gebracht met de 22-jarige Argentijn.

Mogelijk keert ook Kevin Strootman de Serie A de rug toe. Everton zou de 26-jarige middenvelder in het vizier hebben, meldt The Daily Mirror. Bij de Engelse club zou Strootman de opvolger moeten worden van Gareth Barry. Manager Ronald Koeman wil maximaal 40 miljoen betalen voor Strootman. De 32-voudig Oranje-international heeft in de Italiaanse hoofdstad overigens nog een verbintenis tot de zomer van 2018.

Pep Guardiola en David Alaba zullen niet herenigd worden bij Manchester City. Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge heeft dit weekend laten weten dat de Oostenrijkse alleskunner absoluut niet te koop is. 'Recentelijk heeft hij zijn contract nog verlengd tot medio 2021. Alle grote Europese clubs weten wat dat betekent bij Bayern. We maken ons totaal geen zorgen, want een transfer is simpelweg geen optie voor ons.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.