Transferdagboek 10/10: Dembélé, Mahrez en Klose

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 10/10: Dembélé, Mahrez en Klose

Ousmane Dembélé speelt al het hele seizoen de pannen van het dak bij Borussia Dortmund. De negentienjarige Fransman kwam afgelopen zomer voor vijftien miljoen euro over van Stade Rennes. Ook Barcelona, de droomclub van Dembélé, toonde belangstelling. 'Maar dit was niet het mooiste moment. Ik moet elk weekend basisspeler zijn om te ontwikkelen. Ooit zal ik voor Barça spelen', laat de goalgetter weten aan El Mundo Deportivo.

Datzelfde Barcelona heeft naar verluidt vijf spelers op het oog om de rechtsbackpositie te versterken. Sinds het vertrek van Dani Alves is Aleix Vidal te licht bevonden, terwijl Sergi Roberto nog steeds als middenvelder wordt gezien. Marca meldt dat Héctor Bellerín (Arsenal), Stephan Lichtsteiner (Juventus), Joshua Kimmich (Bayern München), João Cancelo (Valencia) en Darijo Srna (Shakhtar Donetsk) de kandidaten zijn.

Napoli had al een lange lijst van mogelijke vervangers voor de langdurig geblesseerde Arek Milik en daar is een opvallende naam bij gekomen. Corriere dello Sport meldt dat de 38-jarige Miroslav Klose in beeld is bij de Italianen. De Duitse spits zit zonder club nadat zijn contract bij Lazio niet werd verlengd. Klose gaf daarna aan nog niet te willen stoppen met voetballen, maar hij vond nog geen club.

Hoewel Leicester City alle verhalen ontkende, heeft Arsenal in augustus wel degelijk een poging gedaan om zich te versterken met Riyad Mahrez. Dat bevestigt de aanvaller in gesprek met Canal Football Club. 'Er is contact geweest met Arsenal, maar Leicester wilde me behouden dus ik was behoorlijk duur. Ik wilde bovendien geen breuk forceren.'

De tijd van Bastian Schweinsteiger bij Manchester United lijkt snel tot een eind te komen. De middenvelder maakt geen deel meer uit van de eerste selectie, maar was de laatste maanden ook niet fit. Inmiddels is de Duitser topfit en klaar voor een nieuwe uitdaging, meldt The Sun. Schweinsteiger, die met zijn mentaliteit veel indruk zou hebben gemaakt op United de afgelopen periode, heeft een voorkeur voor een verhuizing naar de Amerikaanse Major League Soccer.

Het meest bizarre transfergerucht komt op 10 oktober uit The Sun. Chelsea wil er alles aan doen om Leonardo Bonucci in januari naar Engeland te halen. Juventus zou 56 miljoen euro willen ontvangen plus Cesc Fabregas, maar Chelsea-manager Antonio Conte heeft een ander idee. Hij hoopt zijn sterspeler Eden Hazard in de deal te betrekken om zo de prijs te drukken. Dat de Belg dit seizoen zijn beste vorm benadert en goud waard is voor Chelsea, laat de Engelse roddelkrant even achterwege.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.