Transferdagboek 12/10: Blind, Fabregas en Matuidi

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 12/10: Blind, Fabregas en Matuidi

Nu Riccardo Montolivo langdurig is uitgeschakeld met een kruisbandblessure, is AC Milan op zoek naar een opvolger. Chelsea-bankzitter Cesc Fabregas wordt genoemd als een gegadigde om de vrijgekomen positie op het middenveld in te vullen, maar Milan-trainer Vincenzo Montella ontkrachtte dit onmiddellijk aan Corriere della Sera. 'We zoeken naar een speler die dezelfde karakteristieken heeft als Riccardo. Dit moet iemand zijn die ook als een van de twee verdedigende middenvelders kan spelen. Fàbregas heeft die specifieke eigenschappen niet.'

Technisch directeur Robert Fernandez van Barcelona heeft Aleix Vidal gemeld dat hij definitief niet meer voorkomt in Luis Enrique’s plannen, meldt Catalunya Ràdio. In januari mag de vleugelverdediger vetrekken. Hiermee zou een einde komen aan een treurig dienstverband van de 27-jarige Spanjaard bij Barcelona. Vorig seizoen was Vidal in zijn eerste half jaar bij de club niet speelgerechtigd vanwege Barcelona’s transferverbod en dit seizoen speelde hij nog maar twee duels.

Daley Blind is in zijn actieve carrière al vele malen afgeschreven en ook dit seizoen leek onze 26-jarige landgenoot in een lastige situatie terecht te komen bij Manchester United. Louis van Gaal, de man die hem had aangetrokken, was vertrokken en met José Mourinho volgde een bekende aanhanger van grote, sterke verdedigers hem op. Maar Blind heeft zich andermaal bewezen, waardoor Mourinho een vaste plaats voor hem heeft ingeruimd als linksback. Hierdoor is United van plan om het contract van Blind te verlengen, weet The Manchester Evening News. Ook de contracten van Juan Mata, Ander Herrera, Luke Shaw en Marouane Fellaini worden verlengd. Van al deze spelers loopt het contract af in 2018. The Red Devils hebben besloten om niet opnieuw om de tafel te gaan zitten met deze spelers, maar de opties van één jaar in de verbintenissen te lichten. Voor de onverstoorbare Blind is dit een mooie beloning.

Valencia-trainer Cesare Prandelli staat te popelen om Simone Zaza naar Spanje te halen. Volgens Sport Mediaset zou Prandelli de Italiaanse spits als een kwaliteitsinjectie zien voor zijn selectie. Valencia staat op dit moment achttiende in de Primera Division. West Ham United huurt Zaza dit seizoen van Juventus, maar bij de Londenaren heeft hij nog geen vaste plaats kunnen veroveren. Bovendien zijn The Hammers verplicht om Zaza bij een vastgesteld aantal gespeelde wedstrijden over te nemen voor 20 miljoen euro van de Italianen. Deze constructie tussen Juventus en West Ham bemoeilijkt de komst van Zaza naar Valencia.

Paris Saint-Germain zou belangstelling hebben voor Willian, maar de Franse kampioen heeft besloten geen poging te wagen bij de Braziliaanse rechtsbuiten van Chelsea. De 28-jarige Willian 'heeft de intentie' om zijn contract in Londen uit te dienen, zo vertelt hij aan France Football. 'Mijn familie voelt zich goed in Londen en ik houd van de Premier League, de beste competitie van de wereld. Ik ben aan het groeien in een team dat prachtig voetbal speelt, wat ook belangrijk is voor mij. Om al deze redenen zou ik zelfs mijn verblijf hier willen verlengen als de club me de kans geeft.'

Afgelopen zomer trok Juventus lang aan Paris Saint-Germain-speler Blaise Matuidi, maar de Franse topclub vertrok geen spier. De Fransman moest genoegen nemen met een langer verblijf in Parijs, maar zijn zaakwaarnemer Mino Raiola blijft azen op een overgang van zijn cliënt naar Turijn. 'Ik ga mijn best doen om Matuidi naar Juventus te brengen', vertelde hij aan La Gazzetta dello Sport. Volgens de Italiaanse sportkrant is de 29-jarige centrale middenvelder echter niet meer de eerste keuze voor Juventus, dat nu de verrichtingen van Axel Witsel bij Zenit Sint-Petersburg met bovenmatige interesse volgt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.