Transferdagboek 11/10: Neymar, Griezmann en Mandzukic

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 11/10: Neymar, Griezmann en Mandzukic

De plannen van Paris Saint-Germain om Neymar naar Parc des Princes te halen werden afgelopen zomer gefrustreerd door het nieuwe contract van de Braziliaan bij Barcelona. Maar de Franse kampioen blijft trekken aan de aanvaller, zo weet Goal. Sterker nog, de vastgelegde afkoopsom van 222 miljoen euro zou daarbij zelfs geen probleem zijn. In de zomer van 2017 geldt immers nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Antoine Griezmann mag dan een van de meest begeerde aanvallers in Europa zijn, de Franse international staat niet open voor een vertrek bij Atlético Madrid. 'Ik voel me hier lekker en mijn doel is om iets groots met deze club te winnen', zei Griezmann tegen de Franse zender France 3. 'Je weet maar nooit, maar op dit moment komt Paris Saint-Germain niet voor in mijn plannen.'

Zijn teamgenoot bij Les Bleus, Djibril Sidibé, werkt juist toe naar een nieuwe uitdaging komend jaar. De ultieme poging van Arsenal hem afgelopen zomer naar de Premier League te halen wees hij nog van de hand. De back koos voor AS Monaco als volgende station. De Monegasken, die Lille vijftien miljoen euro betaalden,  moeten rekening houden met een afscheid van Sibidé. 'Ik heb besloten in de Ligue 1 te blijven en het over een jaar te proberen in de Premier League. Ik geloof dat die competitie mij ligt', zei 24-jarige back tegen Le Parisien.  

Mario Mandzukic is bij Juventus niet meer een veredelde bankzitter. De Kroatische aanvaller mag zich volgens La Stampa verheugen op de belangstelling van Paris Saint-Germain. Maar vanuit het Verre Oosten is er een lucratief alternatief. Het Chinese Shanghai Shenhua biedt de dertigjarige Mandzukic een jaarsalaris van acht miljoen euro netto.

PSG mag dan genoemd worden als aantrekkelijke bestemming, voor Hatem Ben Arfa is het verblijf in Franse hoofdstad allerminst een succes. Bij trainer Unai Emery staat hij niet hoog in de pikorde. En dus wordt een vertrek een half jaar na zijn komst gezien als een logische optie. Le Parisien en Fanatik weten welke club Ben Arfa graag wil inlijven. Het gaat om Fenerbahçe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.