Transferdagboek 01/10: Guardiola, Mancini en Giggs

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 01/10: Guardiola, Mancini en Giggs

Pep Guardiola is nog geen honderd dagen in dienst bij Manchester City of de eerste berichten over het verlengen van zijn pas in 2019 aflopende contract doen de ronde. De Catalaan is daar zelf debet aan. 'Waarom zou ik hier niet nog langer werken? Ik voel me zo gelukkig', zei Guardiola vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie. 'Het is echt niet zo dat ik ergens per se drie of vier seizoenen moet werken, zoals eerder bij Barcelona of Bayern München.'

De Engelse pers kan zijn lol niet op met de vacature voor het Engelse bondscoachschap. De ene na de andere naam wordt gelinkt aan de opvolging van Sam Allardyce, maar onder anderen Ralf Rangnick, José Mourinho, Jürgen Klopp en Arsène Wenger hebben (nog) geen interesse in de functie. Volgens verschillende Engelse kranten is nu de werkloze Roberto Mancini in beeld. De FA is wel zo verstandig geweest zich extreem veel tijd te gunnen om een kandidaat te strikken, aangezien interim-manager Gareth Southgate de resterende interlands van dit kalenderjaar voor zijn rekening neemt.

Fenerbahçe heeft in een officiële verklaring afstand genomen van de geruchten dat Nuri Sahin komende winter de overstap maakt naar Istanbul. De 28-jarige spelmaker is tijdens deze jaargang nog geen minuut in actie gekomen voor Borussia Dortmund. 'We hebben helemaal geen plannen met Sahin, de geruchten zijn niet waar. Het zijn verzinsels van journalisten of zaakwaarnemers', aldus een verklaring van Fenerbahçe, de club van trainer Dick Advocaat.

AC Milan maakt komende zomer wellicht werk van Pepe. Volgens de Spaanse krant AS komt de 33-jarige Portugese verdediger niet in aanmerking voor een nieuw contract met Real Madrid. Naar verluidt wil AC Milan-coach Vincenzo Montella de ervaren Pepe aantrekken om een rol als mentor te vervullen voor talent Alessio Romagnoli. De Portugees zou een tweejarige verbintenis kunnen signeren in San Siro.

Al vóór de 1-2 nederlaag tegen Liverpool van zaterdag stond Swansea City-manager Francesco Guidolin onder grote druk. Op de ochtend voor de wedstrijd berichtte The Sun al dat Giggs zou hebben gesproken met voorzitter Huw Jenkins van de Premier League-club. De icoon van Manchester United staat naar verluidt open voor de functie. De Amerikaanse eigenaren twijfelen nog een beetje, omdat Giggs nog niet eerder op eigen benen stond, een periode als interim-manager bij United buiten beschouwing gelaten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.