Transferdagboek 29/09: Dybala, Meireles, Rangnick

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 29/09: Dybala, Meireles, Rangnick

De FA gaat opnieuw om de tafel met kandidaat-bondscoach Ralf Rangnick. De Duitser is volgens The Daily Telegraph in beeld om de ontslagen Sam Allardyce op te volgen. Toen Roy Hodgson na het EK in Frankrijk vertrok, sprak de 58-jarige Rangnick op Wembley met technisch directeur Dan Ashworth en vicevoorzitter David Gill van de FA. Vooral Ashworth is volgens de Engelse krant een fan van Rangnick.

Barcelona is bereid om het volledige transferbudget van volgende zomer te besteden aan Paulo Dybala. De Argentijnse aanvaller zorgde vorig seizoen voor 23 doelpunten in 46 wedstrijden. Daarvoor speelde de 22-jarige spits voor Palermo. Mundo Deportivo meldt dat de Catalanen hem nauwlettend in de gaten houden en dat Juventus zijn waarde op honderd miljoen euro schat.

Aan de andere kant probeert De Oude Dame de sterspeler te behouden. Volgens Calciomercato heeft Juventus geen enkele intentie om Dybala te laten vertrekken. De club zou hem willen belonen met een salarisverdubbeling en een verlenging van zijn contract met een jaar tot medio 2021. De spits zou dan met een salaris van 4,4 miljoen euro na Miralem Pjanic de bestbetaalde speler van Juventus worden.

Raul Meireles lijkt zijn carrière te vervolgen bij Lazio. De 33-jarige middenvelder is transfervrij na een periode van vier jaar bij Fenerbahçe. Daarvoor kwam de Portugees uit voor onder andere Chelsea, Liverpool en FC Porto. Lazio kan wel wat versterking gebruiken op het middenveld nu drie maanden uit de roulatie is vanwege een kuitblessure.

Lucas Biglia wil op zijn beurt bij Lazio blijven. De Argentijnse middenvelder wordt gevolgd door onder andere Arsenal en Liverpool. Zaakwaarnemer Enzo Montepaone meldt op Twitter dat in de afgelopen drie jaar drie topclubs achter hem aan zaten, maar dat de speler 'geschiedenis wil schrijven met Lazio'.

Tiemoue Bakayoko heeft de clubs voor het uitkiezen. Calciomercato meldt dat de middenvelder van AS Monaco in de belangstelling staat van Manchester United, Southampton en AC Milan. Van een overgang zou wel pas sprake zijn in de zomer. Bakayoko is Frans jeugdinternational en speelde 36 keer mee bij Monaco sinds zijn komst in 2014. Daarvoor kwam hij uit voor Stade Rennes.

Charlton Athletic kan de fax alvast laten warmdraaien. Tal van Premier League-clubs volgen de achttienjarige verdediger Ezri Konsa. Manchester City, Manchester United, Arsenal, Chelsea en Liverpool hebben volgens The Daily Mirror scouts naar The Valley gestuurd. Konsa stroomde dit seizoen door uit de jeugdopleiding van Charlton en speelde zes keer mee in de League One.

Aartsrivalen Arsenal en Tottenham Hotspur hebben allebei interesse in Hoffenheim-verdediger Niklas Süle. De 21-jarige Duitser doorliep de jeugdopleiding van Hoffe en is al drie seizoenen vaste kracht in het eerste team. De Duitse krant Bild weet dat naast Arsenal en Tottenham ook Atlético Madrid, Valencia en het Everton van Ronald Koeman op de tribune zou zitten voor Süle.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.