Transferdagboek 18/04: Valverde, Tadic, Hazard en Mata

Reacties

Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 18/04: Valverde, Tadic, Hazard en Mata

We beginnen in Spanje, waar Ernesto Valverde al maanden geldt als de belangrijkste kandidaat om na dit seizoen Luis Enrique op te volgen als trainer van Barcelona. De 53-jarige coach zou inmiddels aan zijn huidige club Athletic Bilbao hebben laten weten na dit seizoen te vertrekken, meldt El Mundo Deportivo. Zijn contract loopt af, waardoor Barcelona hem 'gratis' binnen kan halen.

Paul Pogba is met een transfersom van 105 miljoen euro de duurste speler ooit, maar als het aan Real Madrid ligt komt daar na dit seizoen verandering in. Volgens Diario Gol en The Daily Star heeft Real-president Florentino Perez namelijk toestemming gegeven voor een bod van 118 miljoen euro op Chelsea-ster Eden Hazard.

Arsenal is geschrokken over de berichten over de vermeende serieuze belangstelling van Chelsea en Manchester City voor Alexis Sánchez. De Londenaren willen hun steraanvaller absoluut niet verliezen aan een concurrent. Om die reden probeert Arsenal de Chileen, wanneer hij weigert bij te tekenen, richting Paris Saint-Germain te duwen, schrijft The Sun.

Over naar Turkije, waar Besiktas na dit seizoen een grote slag wil slaan door Juan Mata los te weken bij Manchester United. Volgens Fanatik zijn de Engelsen best bereid om mee te werken aan een vertrek van de Spaanse aanvaller, maar alleen als Anderson Talisca dan naar Old Trafford verhuist. Talisca wordt dit seizoen door Benfica verhuurd aan Besiktas, waar hij veel indruk maakt.

Speelt Anderson Talisca volgend seizoen in de Premier League?
Speelt Anderson Talisca volgend seizoen in de Premier League?

Nadat Jasper Cillessen, Jeroen Zoet en Tim Krul al werden genoemd, is nu ook Wojciech Szczesny in beeld bij Napoli om Pepe Reina te vervangen onder de lat. De Poolse international wordt momenteel voor het tweede seizoen op rij door Arsenal verhuurd aan AS Roma. In Rome wil men vanaf volgend seizoen echter door met Alisson als eerste keeper.

Mogelijk krijgt Alisson een oude bekende van de Eredivisie als ploeggenoot. AS Roma heeft namelijk net als Juventus, Napoli en Atlético Madrid belangstelling voor Dusan Tadic, schrijft El Desmarque. De ex-speler van FC Groningen kan Southampton volgens dat medium ook nog verlaten voor Arsenal en Manchester City.

Mocht iemand twijfelen of Lionel Messi Barcelona op korte termijn achter zich gaat laten, volgens het Spaanse Sport heeft zijn vrouw Antonella een zeer duidelijke hint gegeven over de toekomst van de Argentijnse grootheid. Ze gaat namelijk samen met mevrouw Suárez een schoenenwinkel openen in Barcelona. En dus is de conclusie dat Messi geen plannen heeft om de Catalaanse hoofdstad te verlaten, in weerwil van alle geruchten en speculaties vanwege het uitblijven van een nieuw contract.

Volgens Willem van Hanegem doet Feyenoord er goed aan komende zomer de selectie te verbreden. De Rotterdamse bank herbergt in zijn ogen te weinig kwaliteit. De oud-international geeft in het AD twee tips voor de clubleiding. 'Er moet echt een buitenspeler bij en dan zou ik denken aan Jean-Paul Boëtius, die bij RC Genk laat zien dat hij nog altijd een speler is met bijzondere kwaliteiten', aldus Van Hanegem.

De clubicoon heeft al eerder publiekelijk meegedacht. 'Ik riep al eerder in deze column dat het huren van Jordy Clasie een meesterzet zou zijn, al is dat misschien niet zo eenvoudig.' De middenvelder staat nog onder contract bij Southampton.

Dat het gelukkige huwelijk tussen Everton en Romelu Lukaku toewerkt naar een einde, is geen geheim meer. De Belgische goalgetter is niet van plan zijn in 2018 aflopende contract te verlengen en dus is een vertrek uit Goodison Park slechts een kwestie van tijd. Maar The Toffees willen wel een flinke afkoopsom voor de begeerde spits. Volgens The Liverpool Echo is er een prijskaartje van honderd miljoen pond om zijn nek gehangen, een slordige 120 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.