Transferdagboek 14/04: Fabregas, Mascherano en Mertens

Reacties

Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 14/04: Fabregas, Mascherano en Mertens

Na zeven seizoenen lijkt Javier Mascherano op weg naar de uitgang bij Barcelona. Volgens de Spaanse krant Sport willen de Catalanen veranderingen doorvoeren in de selectie, ondanks het feit dat de leiderschapskwaliteiten van de Argentijn gewaardeerd worden in Camp Nou. Mascherano ligt nog tot de zomer van 2019 vast bij Barcelona, hij won maar liefst zestien prijzen sinds zijn komst naar Spanje.

Niet AC Milan, maar Atlético Madrid moet de nieuwe club van Cesc Fabregas worden. De middenvelder van Chelsea staat al langer in de belangstelling van de Italianen, maar Atleti hoopt aan de haal te gaan met de voormalig speler van Barcelona. Volgens Mundo Deportivo hoopt Atlético Madrid de bankzitter komende zomer vanuit Londen naar Spanje terug te halen, maar eerst moet de transferban die boven het hoofd van de Madrilenen hangt aangevochten worden.

Doelman Ron-Robert Zieler is klaar met zijn reserverol bij regerend landskampioen Leicester City. De Duitser werd afgelopen zomer overgenomen van het gedegradeerde Hannover 96, maar sinds midden december keepte Zieler geen enkele competitiewedstrijd meer voor Leicester City. Volgens The Sun heeft de sluitpost, met een contract tot medio 2020 op zak, aangegeven bij de clubleiding dat hij wil vertrekken.

In Italië draait het geruchtencircuit op volle toeren. Nu Silvio Berlusconi AC Milan heeft verkocht aan Sino-Europa Sports Investment Management Changxing worden de Rossoneri ook ineens een speler op de transfermarkt. De Chinezen hebben immers beloofd de komende drie jaar zo'n 350 miljoen euro te investeren.

Cesc Fabregas moet de eerste speler worden die voor het nieuwe Milan kiest. Corriere dello Sport en La Gazzetta dello Sport  melden dat de Spaanse middenvelder van Chelsea bovenaan de lijst staat. Eerstgenoemde krant heeft het over een lucratief aanbod, terwijl de roze sportkrant al spreekt van een overeenkomst met de speler zelf.

Een andere naam die opnieuw in verband gebracht wordt met AC Milan, is die van Daniel Sturridge. De Engelse spits van Liverpool wordt al jaren gekweld door blessureleed, dus of de naam de fans van Milan doet watertanden is nog maar de vraag. Desondanks melden Italiaanse bronnen dat de clubleiding in de Liverpool-spits een alternatief ziet voor Carlos Bacca. De andere namen zullen sneller voor een glimlach zorgen: Pierre-Emerick Aubameyang, Álvaro Morata en Alexandre Lacazette.

Door de definitief afgeronde overname van AC Milan, ontstaat er behalve op het veld – zaterdag is om 12.30 uur al de Derby della Madonnina – ook buiten het veld een wapenwedloop tussen de twee Milanese rivalen. Inter, dat eveneens in Chinese handen is, zou immers ook snode plannen hebben. Allereerst dook het al langer gaande gerucht op dat de clubleiding Stefano Pioli wil vervangen voor Laurent Blanc als hoofdcoach.

Inter zou bovendien de pijlen gericht hebben op een van de grootste talenten van Europa. Youri Tielemans bevestigde donderdag tegen Manchester United die belofte nog maar eens. De Belgische verdediger annex middenvelder van Anderlecht reageerde donderdag na afloop van het Europa League-duel met de ploeg van José Mourinho op de vermeende belangstelling van de Nerazzurri. 'We zullen het aan het einde van het seizoen zien', vertelde hij tegen Sky Sport Italia. Voor Inter zal het een hels karwei worden de negentienjarige Belg te strikken, aangezien zo ongeveer de hele Europese top achter hem aan zit.

En tot slot zou Inter met Manchester United in gevecht zijn om Dries Mertens. De aanvaller maakt dit seizoen furore bij Napoli, maar heeft in Napels nog steeds zijn contract niet verlengd. En daar zou Inter van willen profiteren. Niemand minder dan Javier Zanetti, clubicoon en vicepresident, moet de Belg in een persoonlijk gesprek over gaan halen en ervoor zorgen dat Man Utd wordt afgetroefd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.