Transferdagboek 10/04: Lukaku, Williams en Sanches

Reacties

Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 10/04: Lukaku, Williams en Sanches

Barcelona heeft zich gemengd in de strijd om Theo Hernández. Volgens AS wil de Spaanse topclub de linksback van Atlético Madrid, die wordt verhuurd aan Alavés, aantrekken als vervanger van Jordi Alba. Eerder meldden Spaanse media al dat Real Madrid jaagt op de handtekening van de negentienjarige Fransman.

Georges Leekens gelooft dat Romelu Lukaku, met wie hij samenwerkte bij de nationale ploeg van België, toe is aan een stap hogerop. 'Hij is geen jongetje meer en klaar voor een grote stap. Hij is ambitieus en Everton haalt niet het niveau van Barcelona, Real Madrid of Chelsea', vertelt Leekens aan The Daily Mirror. Bij de drie clubs die hij noemt zullen zijn uitspraken in goede aarde vallen; zij zouden al interesse hebben in Lukaku.

Iñaki Williams wordt non-stop in verband gebracht met een vertrek bij Athletic de Bilbao, maar heeft daar zelf helemaal geen oren naar. Althans, dat zegt hij tegen Marca. 'Ik zit goed waar ik zit en ga elke dag met trots naar de club.' Juventus, Liverpool en Borussia Dortmund, die worden genoemd als nieuwe werkgevers, zullen bij het betalen van een afkoopsom van vijftig miljoen aan Bilbao dus niet zomaar ook aan de wensen van Williams voldoen.

José Mourinho is kritisch op Bayern München. De Portugese manager van Manchester United ziet met lede ogen aan hoe Renato Sanches in Duitsland op de bank zit. Mourinho had de jeugdige middenvelder graag bij zijn club willen hebben. 'Jonge spelers moeten zich kunnen ontwikkelen. Ik wilde hem ook halen, maar was een week te laat. Toen was hij al rond met Bayern', vertelt Mourinho aan Manchester Evening News.

Lorenzo Insigne (25) heeft als geboren Napolitaan de potentie om uit te groeien tot icoon van de club uit zijn stad. De aanvaller is echter na tien maanden onderhandelingen nog altijd niet in de buurt van een akkoord met Napoli over een langer verblijf, meldt La Gazzetta dello Sport. Het struikelblok bij de contractbesprekingen zouden de beeldrechten van de kleine vleugelflitser zijn. Extreem veel haast is er niet bij geboden omdat Insigne nog vastligt tot medio 2019 in de havenstad.

Hoewel Ronald Koeman met Everton uitstekend presteert, moet hij er alles aan doen om zijn kikkers in de kruiwagen te houden. Spits Romelu Lukaku liet al eerder weten vanwege sportieve ambities zijn heil wellicht elders te gaan zoeken en ook middenvelder Ross Barkley zou dergelijke gedachten hebben. Het in 2018 aflopende contract van de 23-jarige Engelsman zorgde bij hem toch al voor de nodige overpeinzingen. Koeman staat er volgens The London Evening Standard  kraakhelder in: vertrekken of bijtekenen. 'We bieden hem een nieuw contract aan en dan zijn er die twee mogelijkheden. Het is allemaal niet zo moeilijk.' Onder meer Manchester United zou de ontwikkelingen rond Barkley in de gaten houden.

Ook bij Arsenal is genoeg te doen over aflopende contracten. De toekomst van manager Arsène Wenger is al weken in nevelen gehuld en ook Mesut Özil en Alexis Sánchez hebben hun in 2018 aflopende contract nog steeds niet verlengd. Datzelfde geldt voor Alex Oxlade-Chamberlain (23). Wenger is duidelijk. 'Het is heel belangrijk voor Arsenal dat hij blijft', aldus de Fransman, die de Engelse middenvelder lang niet altijd in zijn basiself opneemt, tegenover Sky Sports.

In Spanje houdt de toekomst van Pepe de gemoederen al langer bezig. De verbintenis van de 34-jarige Portugees loopt al na dit seizoen af, maar volgens de verdediger is haast helemaal niet nodig. 'Het is een grote eer voor mij om voor Real Madrid uit te komen. Ik zal tot de laatste seconde wachten op een aanbieding', vertelde hij tijdens een fandag.

AS Monaco stroomt momenteel over van het talent en wil komende zomer de jonge garde opnieuw uitbreiden. De koploper van de Ligue 1 is volgens L'Équipe in vergevorderde onderhandelingen met Anderlecht over Youri Tielemans, het negentienjarige Belgische toptalent. De Monegasken zouden zoveel controle hebben over een mogelijke transfer dat andere geïnteresseerden de hoop op het binnenhengelen van de middenvelder al hebben opgegeven.

Als Pepe bij De Koninklijke  blijft voetballen, zou hij zomaar eens ploeggenoot kunnen worden van Pierre-Emerick Aubameyang. Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke heeft immers erkend best aan de onderhandelingstafel plaats te willen nemen met de Madrilenen. Ook Barcelona mag de Duitser best opbellen, maar telefoontjes van Bayern zal hij wegdrukken. 'Ik denk nog steeds dat hij blijft, maar als Real of Barcelona een aanbod doet, zullen we dat in overweging nemen. En nee, we verkopen hem niet aan Bayern', maakte Watzke duidelijk in gesprek met Sport1. In het verleden kocht Bayern de nodige steunpilaren van de rivaal, maar voor de 25-jarige Gabonese topspits zal die vlieger dus niet opgaan.

We besluiten met Liverpool, dat volgens Engelse media al langer zoekt naar defensieve versterking. Van de topvier kreeg de formatie van Jürgen Klopp ook verreweg de meeste tegengoals: veertig. Toch is de oplossing misschien wel simpeler dan het trekken van de dikke portemonnee. Liverpool verhuurt Mamadou Sakho (27) momenteel aan Crystal Palace, waar de Franse verdediger een uitstekende indruk maakt. Bij Liverpool had Sakho moeite met de disciplinaire regels die Klopp erop nahoudt, maar voor de verdediger hoeft dat een terugkeer niet in de weg te staan. 'Ik heb daar nog drie jaar contract te gaan, en als het zover komt trek ik met alle liefde het Liverpool-shirt weer aan', vertelt hij aan Telefoot. 'Ik was te laat op de training en heb mijn boete betaald. Het is nu aan de boss. We zullen zien waar mijn toekomst ligt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.