Transferdagboek 06/04: Benzema, Conte en Sánchez

Reacties

Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 06/04: Benzema, Conte en Sánchez

Niet geschoten is altijd mis, zo denken ze bij AC Milan momenteel. De huidige nummer zeven van de Serie A gaat er volgens Tuttosport alles aan doen om Karim Benzema los te weken bij Real Madrid. De 29-jarige spits staat nog tot medio 2019 onder contract bij De Koninklijke. AC Milan, dat nog wacht op de overname door een Chinees consortium, zal dus flink in de buidel moeten tasten.

Antonio Conte heeft zijn zaakwaarnemer Federico Pastorello op het matje geroepen. De belangenbehartiger van de Italiaan suggereerde recentelijk dat Conte, dit seizoen bezig aan zijn eerste seizoen bij Chelsea, mogelijk terugkeert in Italië. 'Ik vind het vervelend als anderen voor mij spreken', aldus een geïrriteerde Conte donderdag in Italiaanse media. 'Ik wil met Chelsea de titel pakken en daarna iets moois opbouwen. Volgend seizoen ben ik nog gewoon manager hier.'

Niemand minder dan José Mourinho zou Alexis Sánchez hebben gebeld met de vraag of hij een overstap naar Manchester United ziet zitten. Dat meldt het Chileense El Show de Prensafutbol. De Portugese manager van Manchester United is er uiteraard van op de hoogte dat de 28-jarige Chileen nog altijd niet zijn in 2018 aflopende contract met Arsenal heeft verlengd. Manager Arsène Wenger van The Gunners, wiens toekomst zelf nog onzeker is, meldde afgelopen week dat Sánchez pas in de zomer om tafel gaat met Arsenal.

Manchester United is niet de enige club die het wel ziet zitten in Sánchez. Ook Paris Saint-Germain hoopt zich volgens The Telegraph te versterken met de Chileen. Volgens het Britse medium staat Sánchez al langer op de radar van PSG, maar heeft de huidige nummer twee van Frankrijk intern nu pas consensus bereikt over het wel of niet halen van de Arsenal-aanvaller.

Over Paris Saint-Germain gesproken: Arsène Wenger verkast in ieder geval niet naar Parijs, een gerucht dat zo eens in de twee jaar de ronde doet. 'Wenger naar PSG? Daar klopt niets van. De kans dat dit gebeurt is precies nul procent', stelt technisch directeur Patrick Kluivert van de Franse topclub in gesprek met televisiezender France 3. Het contract met Unai Emery, de huidige trainer van Paris Saint-Germain, loopt nog door tot medio 2018. De Qatarese eigenaren hoopten onder de Spaanse trainer hoge toppen te scheren in de Champions League, maar door de 6-1 nederlaag tegen Barcelona viel het doek al in de achtste finale.

Manchester City heeft de afgelopen maanden de prestaties van de Tottenham Hotspur-spelers Danny Rose, Kyle Walker en Dele Alli in kaart gebracht. Volgens The Manchester Evening News heeft manager Pep Guardiola er bij de leiding van The Sky Blues op aangedrongen ten minste één speler van dit trio aan te trekken. Rose zou bovenaan de verlanglijst staan, hoewel de linksback ten minste 45 miljoen euro zou moeten kosten. De vraagprijs van Alli kruipt zelfs richting de honderd miljoen euro.

Krijgen we opnieuw een transferzomer met David de Gea als een van de hoofdrolspelers?
Krijgen we opnieuw een transferzomer met David de Gea als een van de hoofdrolspelers?

De transferzomer van 2015 stond voor een groot deel in het teken van de soap rond David de Gea, wiens overgang van Manchester United naar Real Madrid op de valreep afketste. De Spanjaard kwam destijds een nieuw contract met The Mancunians overeen, een verbintenis die volgens The Independent geen gelimiteerde afkoopsom bevat. Voor Real Madrid vormt dit geen enkel beletsel om deze zomer opnieuw vol voor De Gea te gaan omdat de clubleiding in de Spanjaard de keeper voor de komende tien jaar ziet. De Koninklijke zou een bod van ruim 75 miljoen euro voorbereiden.

Directeur Bernard Lacombe van Olympique Lyon maakt duidelijk dat zijn club zich keihard zal opstellen als een gegadigde zich meldt voor Alexandre Lacazette. De afgelopen weken werden onder meer Arsenal en Atlético Madrid gelinkt aan de goalgetter. 'Als hij vertrekt, betekent dat een grote klap voor ons', maakt Lacombe duidelijk in gesprek met RMC. 'Ik hoop van harte dat hij nog één of twee jaar blijft. Zelfs als we een goede vervanger vinden, zal zijn vertrek een enorme impact hebben.' Het contract van Lacazette met Lyon loopt al in 2019 af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.