Transferdagboek 01/04: Borja Mayoral, Adler en Meret

Reacties

Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 01/04: Borja Mayoral, Adler en Meret

VfL Wolfsburg heeft schijnbaar zijn zinnen gezet om de negentienjarige huurling Borja Mayoral langer onderdak te bieden. Volgens AS heeft de Bundesliga-club afgelopen week dat voorstel op tafel gelegd bij Real Madrid. Maar in de Spaanse hoofdstad is niet al te enthousiast gereageerd op de plannen van Wolfsburg. Met name het gebrek aan speeltijd – 340 minuten in de Bundesliga – past niet echt bij het idee van ervaring opdoen bij een andere club om rijper terug te keren.

'Het is een gerucht of een 1 april grap.' René Adler (32) reageert op de speculaties dat hij komende zomer van Hamburger SV naar Bayern München verhuist. In Beieren zijn ze namelijk op zoek naar een doelman die als stand-in kan fungeren voor Manuel Neuer aangezien het vertrek van reservekeepers Sven Ulreich en Tom Starke aanstaande is. 'Ik ben nog in gesprek met HSV over een nieuw contract en praat daarom niet met andere clubs', aldus Adler.

In Italië wordt echter geopperd dat Bayern in de zoektocht naar een doelman juist de blik heeft gericht op De Laars. Volgens Tuttosport is Alex Meret op de radar verschenen van de Duitse kampioen. De twintigjarige goalie, die door Udinese is verhuurd aan Serie B-club SPAL 2013 (het voormalige Ferrara), wordt de nieuwe Dino Zoff genoemd. Bayern moet wel de nodige concurrentie aftroeven, want ook RB Leipzig, Chelsea, Manchester United, Liverpool en Juventus zouden Meret willen inlijven.

Manchester United zou Michael Keane terug willen halen naar Old Trafford, zo bericht The Daily Mail. Twee jaar nadat de verdediger voor drie miljoen euro werd verkocht aan Burnley is de marktwaarde van Keane fors gestegen. The Clarets zouden een bedrag van rond de dertig miljoen euro willen incasseren voor de verdediger die onlangs zijn debuut vierde in de Engelse nationale ploeg en ook in de belangstelling zou staan van Everton, Manchester City en Chelsea. Vorig jaar bewees United met de transfer van Paul Pogba dat het er niet voor terugdeinst voormalige spelers weer in de armen te sluiten.

Celtic-manager Brendan Rodgers verwacht niet dat Moussa Dembélé komende zomer al vertrekt. De twintigjarige Fransman, die in alle competities dit seizoen al 32 keer scoorde, wordt te pas en te onpas gelinkt aan clubs uit de Europese elite. 'Toen Moussa hier vorig jaar tekende, had hij een cyclus van twee jaar in gedachten. Volgens mij is dat nog steeds het geval', zegt Rodgers in gesprek met The Daily Express. 'Hij heeft nog zo'n seizoen als het huidige nodig om extra vertrouwen op te doen. Dan is het wellicht tijd om uit te vliegen. Dat is niet zo gek: de grote Europese clubs zijn altijd geïnteresseerd in zulke aanvallers.'

De vermeende interesse van Real Madrid in Eden Hazard maakt Chelsea-manager Antonio Conte niet nerveus. De Italiaan benadrukt dat de Belgische smaakmaker in Londen alles heeft wat zijn hartje begeert. 'En daar gaat het uiteindelijk om', zegt Conte in een interview met The Guardian. 'Als een speler zich gelukkig voelt en uitkomt voor een team met ambities is er alle reden om te blijven. Ik zie geen problemen, Chelsea is gelukkig met Hazard en Hazard is gelukkig met Chelsea.' De Londenaren proberen momenteel het in 2020 aflopende contract met Hazard open te breken en te verlengen.

Wordt Eden Hazard de volgende Galáctico van Real Madrid of blijft hij Chelsea trouw?
Wordt Eden Hazard de volgende Galáctico van Real Madrid of blijft hij Chelsea trouw?

Bild meldt dat Der Rekordmeister dicht bij een akkoord is met Bayer Leverkusen over een transfer van Julian Brandt. De twintigjarige buitenspeler wordt gezien als een van de grootste Duitse talenten. Zijn contract met Bayer Leverkusen loopt nog door tot halverwege 2019 en bevat een clausule die hem in staat stelt in 2018 voor 12,5 miljoen euro te verkassen. De hamvraag is of Bayern dat geduld heeft.

{"title":"Actie: Oranje wint van Oostenrijk!","titleMobile":"Actie: Oranje wint van Oostenrijk!","odd":"50.00","url":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=85963507&bid=37519&6DE=Testclick","bookmaker":{"name":"Unibet (Kambi)","id":5000,"lightIconUrl":"/dam/jcr:9e3975da-a577-48bd-9e59-8576787a688c/unibet20new20logo20large1-black.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:f8717da0-9ada-466e-af1d-adf75a1cde42/unibet20new20logo20large1.svg","iconSize":27},"image":"jcr:4d0722c6-375e-4992-87bb-b98b432592df","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Unibet heeft een mooie welkomstactie (24 jaar en ouder) rondom het duel tussen Nederland en Oostenrijk. Een overwinning van Oranje kan je 50 euro opleveren!","textMobile":"Unibet heeft een mooie welkomstactie (24 jaar en ouder) rondom het duel tussen Nederland en Oostenrijk. Een overwinning van Oranje kan je 50 euro opleveren!"}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.