Transferdagboek 28/03: Van Dijk, Lamela en Brozovic

Reacties

Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 28/03: Van Dijk, Lamela en Brozovic

Afgaande op verschillende media is de interesse van Chelsea in Virgil van Dijk steeds serieuzer. Volgens The Daily Telegraph voert de Premier League-koploper de rij met geïnteresseerde clubs aan. Ook Manchester City zou interesse hebben. Op Stamford Bridge zien de beleidsbepalers van Chelsea in de 25-jarige Oranje-international de ideale opvolger van John Terry, wiens contract komende zomer afloopt. Southampton zou ruim 55 miljoen euro willen ontvangen voor Van Dijk.

Érik Lamela staat voor een terugkeer naar de Serie A. De Argentijn is door een mysterieuze heupblessure al sinds oktober niet meer in actie gekomen voor Tottenham Hotspur. Lamela herstelde in Buenos Aires en Rome en volgens verschillende Engelse media was er enkele weken geleden bij een scan al geen schade meer te zien bij de flankspeler. Dat terwijl manager Mauricio Pochettino onlangs nog stelde dat de 25-jarige dribbelaar mogelijk dit seizoen niet meer in actie komt voor de Londenaren. Hoe dan ook, Corriere dello Sport schrijft dat Internazionale de voormalige speler van AS Roma een ontsnappingsroute wil bieden.

We blijven bij Inter. Voor Marcelo Brozovic lonkt namelijk een vertrek uit Milaan. Tuttomercatoweb.com meldt dat Manchester United een bod van liefst vijftig miljoen euro wil uitbrengen op de 24-jarige Kroaat, die eerder dit seizoen onder Frank de Boer nog amper aan spelen toekwam. Momenteel heeft Brozovic bij Inter onder Stefano Pioli, de opvolger van De Boer, een belangrijke rol centraal op het middenveld.

Manchester United droomt van Neymar. Het aantrekken van de Braziliaan lijkt totaal onrealistisch, maar volgens Sport hoopt de club de 25-jarige aanvaller met een waanzinnig salaris alsnog naar Engeland te halen. Volgens het Spaanse dagblad is United bereid de clausule van 200 miljoen euro in het contract van Neymar te betalen en ligt er een contract met een jaarsalaris van 25 miljoen klaar voor de flamboyante linksbuiten.                                                  

In de zoektocht naar een stand-in voor Petr Cech is Arsenal volgens The Sun uitgekomen bij Rui Patrício. De doelman van Sporting Lissabon en het Portugese nationale elftal zou zo'n vijftien miljoen euro moeten kosten. De 29-jarige Patrício kroonde zich afgelopen zomer met Portugal tot Europees kampioen en zou de strijd aan moeten gaan met Cech. De rol van David Ospina in Noord-Londen lijkt daarmee uitgespeeld.

Schalke 04-talent Max Meyer heeft de deur richting een vertrek uit Gelsenkirchen weer iets verder open gezet. De 21-jarige offensieve middenvelder vertelde aan ZDF dat de kans fifty-fifty is dat hij vertrekt bij de Bundesliga-club. Tottenham Hotspur hoort dat nieuws volgens The Daily Mirror met een glimlach aan, terwijl ook Liverpool en Manchester City kapers op de kust zijn.

Waar Spurs, Liverpool en City naar Duitsland kijken, houdt Arsenal het dichter bij huis. The Daily Mirror meldt dat The Gunners hun oog hebben laten vallen op Dusan Tadic. De voormalig speler van FC Groningen en FC Twente speelt onder Southampton-manager Claude Puel een minder prominente rol dan onder Ronald Koeman en zou zijn zinnen hebben gezet op een vertrek. De clausule van vijftien miljoen euro in zijn contract is geen probleem voor Arsenal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.