Transferdagboek 30/03: Pochettino, De Gea en Defoe

Reacties

Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 30/03: Pochettino, De Gea en Defoe

Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino sluit uit dat hij Luis Enrique opvolgt als trainer van Barcelona. De Argentijn vindt dat hij dat als oud-speler en -trainer van Espanyol niet kan maken. 'Ik ben een supporter van Espanyol, meer hoef ik volgens mij niet te zeggen', sprak Pochettino donderdag tijdens een persconferentie. 'Stel je voor dat ik binnenkort hier word ontslagen en dat ik daarna in dienst treed van Arsenal. Dat is onmogelijk.' Bij de bookmakers is Juan Carlos Unzué de favoriet inzake de opvolging van Luis Enrique. Unzué fungeert momenteel als assistent-trainer van Barcelona.

Manchester United gaat ervan uit dat Real Madrid deze zomer (opnieuw) probeert om David de Gea in te lijven. Vandaar dat The Red Devils volgens The Independent inmiddels een schaduwlijst hebben opgesteld met mogelijke erfgenamen van De Gea. Daarop nemen Samir Handanovic (Internazionale) en Gianluigi Donnarumma (AC Milan) een belangrijke plaats in. Real Madrid wordt overigens ook gelinkt aan Chelsea-keeper Thibaut Courtois.

In het contract van Jermain Defoe met Sunderland zou een clausule staan die hem in staat stelt transfervrij te vertrekken als The Black Cats degraderen. Onder meer AFC Bournemouth en West Ham United zouden zich al hebben gemeld bij het management van Defoe, die eerder deze maand terugkeerde in de Engelse nationale ploeg en de wens uitsprak er ook bij te zijn op het WK 2018. Sunderland bezet de laatste plaats in de Premier League, op zeven punten van de 'veilige' plek zeventien.

Na de Derby della Capitale tegen Lazio op dinsdag staan er belangrijke gesprekken op het programma voor AS Roma, zo meldt het Italiaanse dagblad Leggo. De club gaat namelijk in conclaaf met Kevin Strootman over een contractverlenging. De club wil de 27-jarige middenvelder drie jaar langer aan zich binden, waardoor zijn verbintenis tot medio 2021 zou lopen. Strootman is dit seizoen weer een belangrijke pion op het Romeinse middenveld en dat willen I Giallorossi graag zo houden.

Voormalig ploeggenoot Dries Mertens (29) is een van de absolute revelaties op de Europese velden deze jaargang. Napoli hoopt de 'valse spits' in Italië te houden, maar mogelijk is de Belg onhoudbaar. Als we Calciomercato moeten geloven, zit Manchester United namelijk op het vinkentouw. The Red Devils hebben een deal in gedachten waarbij Daley Blind en Matteo Darmian de omgekeerde route zouden moeten bewandelen.

Ook Romelu Lukaku mag zich in de belangstelling wanen van Manchester United, meldt The Daily Express. José Mourinho en Chelsea-manager Antonio Conte voeren een strijd om de 23-jarige spits van Everton voor elkaars neus weg te kapen. United heeft volgens het Engelse medium tachtig miljoen euro over voor de topschutter van de Premier League (21 treffers).

De Belgen zouden alternatieven kunnen zijn voor Antoine Griezmann (26), die al maandenlang in verband wordt gebracht met United. Volgens Sky Sport Italia-journalist Gianluca di Marzio zit Bayern München nu echter op de eerste rij voor de vedette van Atlético Madrid, dat met de komst van Olympique Lyon-spits Alexandre Lacazette al wil preluderen op een vertrek van Griezmann.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.