Transferdagboek 04/04: Zaha, Ndidi en Sánchez

Reacties

Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 04/04: Zaha, Ndidi en Sánchez

Crystal Palace-aanvaller Wilfried Zaha wil aankomende zomer graag een stap hogerop maken in de Premier League. Althans, dat meldt The Sun. Steve Paris, de voorzitter van de nummer zestien van Engeland, wil de vleugelaanvaller graag behouden en hem één van de topverdieners van de club maken. Als de Engelsman met Ivoriaanse roots langer blijft, zou hij honderdduizend pond per week kunnen verdienen. Zaha scoorde dit seizoen zes keer in 26 Premier League-duels en leverde negen assists.

Liverpool wil zich komende zomer op de transfermarkt vooral richten op aanvallers. The Reds kregen dit seizoen te maken met veel blessureleed in de voorhoede en manager Jürgen Klopp wil ervoor zorgen dat hij volgend seizoen een bredere selectie heeft. 'We gaan laten zien dat we hebben geleerd van dit seizoen. Als we volgend jaar meer wedstrijden spelen, hebben we meer opties op de bank nodig. Zo simpel is het', aldus de Duitser tijdens zijn persconferentie.

Volgens The Daily Mail hebben Manchester United en Arsenal de twintigjarige Wilfred Ndidi op de korrel. De verdedigende middenvelder van Leicester City, die in de media wordt bestempeld als de nieuwe N'Golo Kanté, speelt pas sinds januari voor de regerend landskampioen. Geïnteresseerden zullen flink in de buidel moeten tasten. Ndidi ligt tot medio 2022 vast bij Leicester.

Volgens het Franse radiostation RMC heeft Alexis Sánchez de gesprekken geopend met Chelsea en Paris Saint-Germain. Arsenal deed al verschillende pogingen het tot medio 2018 lopende contract te verlengen, maar tot dusver weigert de aanvaller. Volgens The Daily Telegraph zou de 28-jarige Chileen het liefst vertrekken naar Chelsea, maar wil Arsenal hem niet verkopen aan een directe concurrent uit de Premier League.

De club uit Noord-Londen zou zelf interesse hebben in Juventus-back Alex Sandro. De Braziliaan maakt een indrukwekkende ontwikkeling door in de Serie A en Juventus kan volgens The Mirror een bod van 35 miljoen euro verwachten. Hiermee speelt Arsenal in op het mogelijke vertrek van verdedigers Kieran Gibbs en Nacho Monreal. De Spaanse vleugelverdediger staat in de belangstelling van Athletic de Bilbao.

Bayern München-trainer Carlo Ancelotti heeft het gerucht over een reünie met Gareth Bale naar het rijk der fabelen verwezen. In 2013 kwam de linkspoot al over van Tottenham Hotspur toen de Italiaan trainer was bij Real Madrid. Dat de 27-jarige Welshman De Koninklijke nu gaat verlaten voor Der Rekordmeister noemde Ancelotti 'een mythe'. (Daily Mail)

Real Madrid is bereid de transferclausule van 24 miljoen voor Theo Hernández te betalen. Althans, dat meldt de Spaanse sportkrant Marca. De negentienjarige Fransman is eigendom van Atlético Madrid en wordt dit seizoen verhuurd aan Alavés. Dat Los Blancos de linksback willen overnemen van de Madrileense rivaal ligt natuurlijk erg gevoelig.

Volgens de zaakwaarnemer van Internazionale-speler Antonio Candreva (30) was een overstap naar Chelsea heel dichtbij in januari. Tijdens de winterse transferperiode zou Antonio Conte er alles aan hebben gedaan de Italiaan naar Londen te halen. Volgens zijn zaakwaarnemer willen Inter en Candreva graag met elkaar door. De vleugelspeler kwam vorig jaar voor 22 miljoen euro over van Lazio. (Il Messaggero)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.