Transferdagboek 08/04: Bonucci, Brahimi en Deulofeu

Reacties

Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 08/04: Bonucci, Brahimi en Deulofeu

'Ik kan garanderen dat we geen contact gaan opnemen met deze spelers.' Borussia Dortmund hoeft niet te vrezen dat Bayern München de pijlen richt op een nieuwe lichting talenten bij het eerste elftal. Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van Der Rekordmeister, is in gesprek met de krant WAZ heel stellig als het gaat om transfers tussen de Duitse topclubs. Bayern haalde in het verleden spelers als Robert Lewandowski, Mario Götze en Mats Hummels op in Dortmund, maar de talenten Julian Weigl, Ousmane Dembélé en Christian Pulisic hoeven niet te rekenen op interesse vanuit Beieren.

Een clausule in het contract van Yacine Brahimi maakt de Algerijn erg interessant voor diverse clubs. Volgens O Jogo struikelt Everton bijvoorbeeld niet over een vast transferbedrag van vijftig miljoen euro. Brahimi speelt sinds de zomer van 2014 voor FC Porto en heeft nog een contract tot medio 2019. Naar verluidt volgen ook Juventus, Paris Saint-Germain en Olympique Nice de verrichtingen van de linksbuiten.

Leonardo Bonucci verdedigt in El Clásico van volgend seizoen mogelijk de clubkleuren van Barcelona of Real Madrid. El Confidencial linkt de mandekker van Juventus aan de Spaanse grootmachten. Bij Real Madrid moet de Italiaan de opvolger worden van Pepe, die mogelijk vertrekt. Barcelona teert in het huidige seizoen nog veel op de 32-jarige Javier Mascherano en hoopt met Bonucci (29) enigszins te verjongen. De Catalanen haalden afgelopen zomer ook al Samuel Umtiti.

James Rodríguez wordt ondanks de zalvende woorden van Zinedine Zidane al tijden gelinkt aan een vertrek bij Real Madrid. Wat de nieuwe club van de Colombiaanse vedette wordt, bleef onduidelijk. Bayern München, Chelsea en Liverpool hadden interesse, maar Don Balon zegt te weten dat José Mourinho de topscorer van het WK 2014 heeft overtuigd van een transfer naar Manchester United. De Portugese manager had aanvankelijk zijn zinnen gezet op Antoine Griezmann, maar de Fransman lijkt Atlético Madrid trouw te blijven.

Een toekomst in de Premier League leek ook in het verschiet te liggen voor Massimiliano Allegri. De naam van de Juventus-trainer zoemde rond in het Emirates Stadium als mogelijke opvolger voor Arsène Wenger, mits de Franse manager na dit seizoen vertrekt. Arsenal een streep zetten door de komst van Allegri. La Stampa meldt dat De Oude Dame op het punt staat de succescoach vast te leggen tot medio 2020. De voormalig coach van AC Milan stevent af op zijn derde titel op rij sinds hij het stokje in 2014 overnam van Antonio Conte.

Franck Kessié lijkt eveneens in Italië te blijven. De Ivoriaanse middenvelder gaat Atalanta Bergamo komende zomer naar alle waarschijnlijkheid wel verlaten, maar lijkt te kiezen voor een andere Serie A-club: AS Roma. De Romeinen zouden een akkoord naderen met Atalanta over een transfersom van dertig miljoen euro, al doet Kessié's zaakwaarnemer George Atangana in gesprek met Italiaanse media zijn best de prijs verder op te drijven. Ook Manchester City, Liverpool, Arsenal en andere clubs uit de Premier League zouden zijn cliënt willen hebben.

Voor Gerard Deulofeu leek Engeland het beloofde land te worden toen hij na zijn vertrek bij Barcelona aanvankelijk indruk maakte bij Everton. De club van manager Ronald Koeman stalde de 23-jarige aanvaller afgelopen winter echter bij AC Milan en daar speelt de dribbelaar dusdanig sterk dat Barça volgens Mundo Deportivo de terugkoopclausule in de deal met Everton gaat activeren. Die optie loopt af op 30 juni. De Catalanen moeten dus in actie moeten komen. Voor twaalf miljoen euro kan Deulofeu terugkeren naar Camp Nou.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.