Transferdagboek 16/04: Coutinho, Kolasinac, Deulofeu, Alli

Reacties

Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 16/04: Coutinho, Kolasinac, Deulofeu, Alli

'Ik ben niet bezorgd, want wij geven onze jongens een dusdanig goed perspectief dat ze graag deel van onze club willen uitmaken voor de volgende jaren.' Aan het woord is Jürgen Klopp, die na afloop van het duel met West Bromwich Albion (1-0 zege) reageerde op de geruchten over een mogelijke transfer van Philippe Coutinho (24) naar Barcelona. De Liverpool-manager gaat ervan uit dat zijn Braziliaanse smaakmaker ook volgend seizoen nog op Anfield te bewonderen valt.

Barcelona wil Gerard Deulofeu graag terug naar de club halen. De Catalanen bedongen in 2015 bij de verkoop aan Everton een terugkoopclausule van vijftien miljoen euro. 'Hij is een optie voor de toekomst. Absoluut', aldus technisch manager Robert Fernandez in gesprek met TV 3. Barcelona is op zoek naar een vleugelaanvaller die genoegen neemt met een bijrol achter de MSN. De 23-jarige Deulofeu speelt momenteel op huurbasis voor AC Milan.

Sead Kolasinac speelt komend seizoen voor Arsenal of AC Milan. Dat heeft zijn vader bevestigd tegenover het Bosnische TV N1 Sarajevo. De 23-jarige linksback zal volgende week kiezen tussen de Engelsen en Italianen. In het shirt van Ajax-opponent Schalke 04 maakt Kolasinac deze jaargang veel indruk als vleugelverdediger met veel offensieve kwaliteiten.

De eerste transfer van Monchi bij AS Roma lijkt reeds op handen. De aanstaand technisch directeur van de Romeinen kent Jesús Navas goed van Sevilla, de club waar hij na afloop van het lopende seizoen vertrekt, en wil hem volgens Italiaanse media overnemen van Manchester City. De 31-jarige Spanjaard, die momenteel als rechtsback wordt gebruikt door Pep Guardiola, is komende zomer transfervrij.

Jesús Navas speelde jarenlang bij Sevilla.
Jesús Navas speelde jarenlang bij Sevilla.

Tottenham Hotspur wil Dele Alli (21) koste wat het kost uit de handen van Real Madrid houden. Dat wil Spurs doen met het aanbieden van een megacontract, dat de middenvelder bij elkaar liefst veertig miljoen euro zou kunnen opleveren. Dat meldt The Sunday Mirror. Tottenham wil hem vastleggen tot medio 2023. Als dat lukt, zou het Alli's derde contractverlenging in anderhalf jaar zijn.

Manchester United is volgens The Daily Star on Sunday van plan een megadeal te sluiten met Atlético Madrid. De Engelse topclub heeft er liefst 150 miljoen euro voor over om Antoine Griezmann én Jan Oblak naar Old Trafford te halen. Griezmann moet de nieuwe aanvallende ster van de club worden, terwijl Oblak wordt gezien als de ideale vervanger voor David de Gea. De Spaanse doelman staat op de nominatie om naar Real Madrid te vertrekken.

Het lijkt sowieso een drukke transferzomer te worden bij United, want volgens The Sunday Mirror is er ook het plan om Ross Barkley over te nemen van het Everton van manager Ronald Koeman. Daarnaast houdt manager José Mourinho serieus rekening met het vertrek van Zlatan Ibrahimovic en ook diens beoogde opvolger speelt volgens The Sunday Express bij Everton: Romelu Lukaku.

Dan over naar Londen, waar Chelsea zich volgens The Sunday Express heeft neergelegd bij een vertrek van Diego Costa. De spits krijgt, mits daar een gigantische transfersom van minstens zestig miljoen euro tegenover staat, na dit seizoen toestemming om naar China te verkassen. Álvaro Morata moet de Spanjaard vervolgens doen vergeten. De spits van Real Madrid werkte bij Juventus nooit samen met manager Antonio Conte, omdat die bondscoach van Italië werd vlak voordat hij arriveerde.

Claudio Ranieri zou wel eens sneller dan verwacht terug kunnen keren in de Premier League. De ervaren Italiaanse coach, die vorig seizoen kampioen werd met Leicester City maar eerder dit jaar door diezelfde club werd ontslagen, is namelijk de belangrijkste kandidaat om de nieuwe manager te worden van Watford. Die club staat volgens The Sunday Express op het punt om de huidige manager Walter Mazzarri te ontslaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.