Transferdagboek 05/12: Van Gaal, Koke, Reus, Abidal

Reacties

Op 1 januari 2015 gaat de spelersmarkt weer open. Het zijn dan ook de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 05/12: Van Gaal, Koke, Reus, Abidal

Als er iets is waar Engeland bekend om staat zijn het de tabloids die rondom de transferperiodes altijd uitpakken met grootse verhalen over wie de topclubs uit de Premier League nu weer gaan halen. Louis van Gaal moet er duidelijk nog aan wennen. Vrijdag verscheen in de kranten dat Manchester United de seizoenuitgaven deze winter zou opschroeven naar een half miljard. De Nederlandse manager walgt van dergelijke speculaties.

'Ik vind het walgelijk om altijd maar weer te schrijven over bedragen. Volgens mij heeft Ed Woodward (verantwoordelijk voor de transferuitgaven, red.) er niets over gezegd en ik ook niet', vertelde Van Gaal vrijdag tijdens de persconferentie. 'Het getuigt van weinig respect naar mijn spelers toe en ik hou er niet van om erover te praten. Geld is in deze geen kwestie. Als Manchester United komt vragen clubs altijd meer geld, simpelweg omdat we Manchester United zijn.'

Barcelona zal zich ongetwijfeld herkennen in de uitspraken van Van Gaal, ware het niet dat de Catalaanse grootmacht geen spelers mag aantrekken door een schorsing van de FIFA. Barça is ervan beschuldigd dat het jeugdspelers op te jonge leeftijd naar La Masia heeft gehaald. De directie laat het er echter niet bij zitten. Vrijdag was het bij het internationaal sportgerechtshof CAS en het nam enkele jeugdspelers mee om als getuige te fungeren in een poging het beroep kracht bij te zetten.

Barcelona hoopt volgens Spaanse media het verbod te kunnen beperken tot één transferperiode, die van deze winter. Zo zou trainer Luis Enrique zijn ploeg komende zomer in ieder geval weer van vers bloed kunnen voorzien, met Koke (Atlético Madrid) en Marco Reus (Borussia Dortmund) als grote kandidaten. Als de schorsing inderdaad wordt gehalveerd, zou de club al spoedig werk gaan maken van die twee tranfers.

Koke, hier links achter Lionel Messi, staat hoog op de verlanglijst van Barcelona.
Koke, hier links achter Lionel Messi, staat hoog op de verlanglijst van Barcelona.

Barcelona lijkt al snel een ex-speler te kunnen verwelkomen. Éric Abidal is volgens Franse media bezig met het laten ontbinden van zijn contract bij Olympiakos Piraeus. De 35-jarige Franse verdediger heeft het na een half jaar al weer gezien bij de kampioen van Griekenland en stuurt ondanks een tot 2016 doorlopend contract aan op zijn afscheid als prof. Slaagt Abidal in zijn plan, dan gaat hij bij Barcelona aan de slag als technisch directeur van het internationale netwerk voetbalscholen van de club.

Dat Arsenal in januari een centrale middenvelder wil aantrekken is al geen geheim meer. Wie de controleur is die bovenaan het verlanglijstje van Arsène Wenger staat wél, want elke dag wordt weer een andere speler met The Gunners in verband gebracht. Na Sami Khedira (Real Madrid) en Christoph Kramer (Borussia Mönchengladbach) worden The Gunners nu met Moussa Sissoko (Newcastle United) en Morgan Schneiderlin (Southampton) in verband gebracht. Schneiderlin wilde afgelopen zomer al vertrekken, maar de club van Ronald Koeman blokkeerde een transfer. Dat zullen The Saints vermoedelijk in januari ook doen, aangezien Koeman weinig middenvelders meer tot zijn beschikking heeft vanwege blessures.

Het gonst in Italië van de geruchten rondom Miroslav Klose. De Duitser is sinds dit seizoen geen basisspeler meer bij Lazio en zou daardoor gefrustreerd rondlopen. De goaltjesdief zou aansturen op een transfer in de winter, al probeerde Lazio die verhalen te ontkrachten middels een officieel statement. Voor Klose (foto onder) zou belangstelling bestaan vanuit Engeland, Rusland en de Verenigde Staten. Ook zijn ex-werkgever 1. FC Kaiserslautern zou Klose graag zien komen.

Jesé Rodriguez maakte dinsdag zijn rentree voor Real Madrid na een ernstige knieblessure en kan binnenkort een nieuwe opsteker verwachten. De Koninklijke wil zijn in 2017 aflopende contract namelijk verlengen tot 2021. Daarbij wordt het salaris van de aanvaller flink verhoogd, tot twee miljoen euro per jaar exclusief clausules en bonussen.

Napoli heeft zijn eerste aanwinst voor januari al binnen. Volgens zo'n beetje alle Italiaanse media bereikte de club gisteren een akkoord met Sampdoria over aanvaller Manolo Gabbiadini. De 23-jarige speler zou zo'n elf miljoen euro opleveren. Dat bedrag wordt verdeeld over Samp en Juventus, die de transferrechten van de vrijetrappenspecialist delen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.