Transferdagboek 02/12: Dybala, Kovacic, Kolarov en Munir

Reacties

Op 1 januari 2015 gaat de markt weer open en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 02/12: Dybala, Kovacic, Kolarov en Munir

Arsenal is nadrukkelijk in de markt voor de Argentijn Paulo Dybala (foto hieronder). Volgens The Daily Express heeft de Londense topclub bij zijn huidige werkgever Palermo geïnformeerd naar het prijskaartje van de 21-jarige aanvaller. Voorzitter Maurizio Zamparini ziet zijn spits liever niet vertrekken en lat dat duidelijk blijken. 'Als Paulo naar mijn advies luistert, dan blijft hij nog een jaar', aldus de preses van Palermo. Hij hoopt Arsenal af te schrikken met een bedrag van liefst vijftig miljoen euro. Manager Arsène Wenger wil zijn ploeg hoe dan ook versterken om een plaats in de topvier in de Premier League veilig te stellen. Dybala, met zes treffers in de eerste dertien competitieduels goed op dreef, lijkt daarbij echter wel een heel dure optie.

Volgens La Gazetta dello Sport is Internazionale er nagenoeg uit met uitblinker Mateo Kovacic. De Kroatische middenvelder kan bijtekenen en een flinke salarisverhoging tegemoet zien bij de Italiaanse topclub, die daarmee de geïnteresseerden Barcelona en Real Madrid probeert weg te houden. Inter is bezig aan een zwak seizoen, met Kovacic als één van de spaarzame lichtpunten. Mocht hij wel vertrekken moeten de belangstellenden rekening houden met een prijskaartje van minimaal dertig miljoen euro.

Munir El Haddadi brak aan het begin van dit seizoen door bij Barcelona, maar doordat Luis Suarez weer inzetbaar is na een schorsing krijgt de negentienjarige aanvaller bijna geen speeltijd meer. En dat terwijl hij tijdens de eerste acht competitiewedstrijden liefst zeven keer in de basis mocht beginnen. Swansea City en West Ham United hopen Munir vanaf januari op huurbasis te verwelkomen, meldt AS. Maar volgens de Spaanse krant willen de Catalanen hun groeibriljant absoluut niet kwijt.

Internazionale wil zich versterken met André-Pierre Gignac en de Franse spits voedt de geruchten over een naderende transfer in gesprek met La Gazzetta dello Sport. 'Toen ik klein was, droomde ik er al van om profvoetbal te spelen bij Olympique Marseille. Maar ik denk dat ik na dit seizoen vertrek. Inter is een instituut en Roberto Mancini een geweldige trainer.' Gignac was dit seizoen al elf keer trefzeker in de Ligue 1 namens koploper Marseille.

Ook wordt Inter in verband gebracht met Aleksandar Kolarov, die in zijn tijd bij Lazio al een paar keer dicht bij een transfer naar Milaan was. Sinds de zomer van 2010 staat de 29-jarige linksback onder contract bij Manchester City, waar hij speelde onder Mancini. Volgens verschillende Italiaanse media geldt Kolarov samen met Alessio Cerci (Atlético Madrid) als de grootste kandidaten om Inter komende transferperiode te versterken.

Een opvallend gerucht uit Bild, dat meldt dat Klaas-Jan Huntelaar zijn loopbaan kan vervolgen bij VfL Wolfsburg. De 31-jarige spits heeft een aflopende verbintenis met Schalke 04 en vóór de kerstdagen valt er definitieve beslissing over zijn toekomst, liet Huntelaar deze week weten aan Voetbal International. Een overgang binnen de Bundesliga lijkt uitgesloten, maar sportief directeur Klaus Allofs weigerde de interesse te ontkennen. 'Maar op dit moment zijn wij tevreden met onze aanvalslinie.'

Het Manchester United van manager Louis van Gaal is op zoek naar een nieuwe verdediger en Diego Godín is de meest recente speler die in verband wordt gebracht met een transfer naar Old Trafford. De 28-jarige verdediger kroonde zich vorig seizoen tot kampioen van Spanje, terwijl hij met Atlético Madrid ook de Champions League-finale haalde. De Uruguayaan moet 35 miljoen euro kosten, weet The Daily Telegraph.

Eerder werd ook zijn ook zijn clubgenoot Miranda in verband gebracht met een transfer naar Man Utd, terwijl Mats Hummels (Borussia Dortmund) en Raphaël Varane (Real Madrid) ook al genoemd werden. Opvallend is dat Le Sport 10, uit Frankrijk, weet dat Van Gaal komende transferperiode ook twee landgenoten wil verwelkomen: Wesley Sneijder (Galatasaray) en Kevin Strootman (AS Roma). Ons advies is echter eerst de defensie onder handen te nemen...

Sinds april heeft Manchester United de beschikking over Venâncio da Silva Monteiro, een vijftienjarig toptalent uit Portugal. Maar de van Benfica afkomstige vleugelaanvaller staat zeven maanden later voor een gevoelige overstap naar Manchester City, meldt The Daily Mail. De aartsrivaal heeft de vader benaderd en hoopt op een spoedig akkoord.

Iemand die juist op het punt staat om na ruim tien jaar Engeland te verlaten is Petr Cech, die bij Chelsea de concurrentiestrijd heeft verloren van Thibaut Courtois. De 32-jarige doelman zou in januari - in eerste instantie op huurbasis - de overstap maken naar Paris Saint-Germain, dat het slim aanpakt volgens The People. De kampioen van Frankrijk zou namelijk ook Christophe Lollichon, al jarenlang de keeperstrainer van Cech bij Chelsea, met een lucratief aanbod naar PSG willen lokken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.