Transferdagboek 04/12: Balotelli, Ba, Cavani en Reus

Reacties

Op 1 januari 2015 gaat de spelersmarkt weer open. Het zijn dan ook de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 04/12: Balotelli, Ba, Cavani en Reus

Mario Balotelli is immer onderwerp van gesprek. Is het niet vermeend racisme, afgestoken vuurwerk of zijn spel, dan zijn het wel de geruchten over een spoedig einde aan zijn treurige verblijf bij Liverpool.

De Italiaanse spits zou stiekem een telefoontje hebben gewaagd naar Milaan, met aan de andere kant van de lijn Roberto Mancini, zijn oude trainer bij Manchester City en nu actief voor Internazionale. Onderwerp van gesprek: een terugkeer naar de Serie A. Inter blij, Balotelli blij, Liverpool blij, zou je zeggen. Maar manager Brendan Rodgers spreekt dat tegen. Hij ziet Balotelli als een wezenlijk onderdeel van zijn selectie. Kortom, in januari is een vertrek uitgesloten. Gelukkig weet je het maar nooit met Balotelli, en zijn onnavolgbare acties.

Dat Liverpool op zoek is naar aanvallende impulsen is ook niet onopgemerkt gebleven in Turkije. Daar wordt geopperd dat Demba Ba na een half jaar zo maar weer eens zou kunnen terugkeren naar de Premier League. De Senegalees, die voor Besiktas vijftien keer scoorde in zeventien duels, erkent aanbiedingen te hebben gekregen. 'Maar ik ga niet naar Engeland of welk ander land dan ook. Ik richt mij op Besiktas.'

En daarom zou Liverpool het vizier hebben gericht op Parijs, en dan in het bijzonder op Edinson Cavani. De Uruguayaan zou wel oren hebben naar een vertrek bij PSG, dat voor ruim veertig miljoen euro ook bereid is te praten. Alleen lijken The Reds net als Arsenal kansloos.

In Engeland wordt namelijk geopperd dat Manchester United tien miljoen euro meer wil bieden voor Cavani, en dat Louis van Gaal ook nog eens een slordige 25 miljoen euro wil spenderen om Marco Reus weg te lokken uit Dortmund. Ook de Duitse international staat op het lijstje van Liverpool…

Aanvallers zijn zoals gewoonlijk weer veelvuldig onderwerp van gesprek nu de transfermarkt volgende maand weer open gaat. Een naam die elke keer weer opduikt als het geld gaat rollen is Jackson Martínez. De Colombiaanse topschutter van FC Porto is volgens Spaanse media een voornaam doelwit van Tottenham Hotspur, dat het gebrek aan doelpuntenmakers wil oplossen met de komst van de 28-jarige aanvaller. Ook Liverpool zou op het punt staan 35 miljoen euro te bieden, maar omdat The Spurs met de erg moeilijk scorende Roberto Soldado een ruildeal willen maken, zou Porto voorkeur geven aan die deal.

Tuttosport meldt dat Tottenham net als Everton en Southampton ook de situatie van Sebastian Giovinco bij Juventus nauwlettend in de gaten houdt. De 27-jarige technicus werd ooit beschouwd als de natuurlijke opvolger van clubicoon Alessandro Del Piero, maar heeft die belofte nooit ingelost. Dat hij dan ook nog eens een aflopend contract heeft is voer voor speculatie. Mocht hij in de Serie A willen blijven, dan zouden Fiorentina en Torino als mogelijke bestemmingen gelden.

De toekomst van Giampaolo Pazzini ligt wellicht ook in Engeland. Net als zijn landgenoot Giovinco was ook de dertigjarige spits een rijke carrière voorspeld, maar ook hij is nooit uitgegroeid tot de absolute topper die velen in hem zagen. Pazzini is dit seizoen derde keus bij AC Milan, achter Jérémy Menez en Fernando Torres. Volgens de Daily Mirror zijn Queens Park Rangers, Sunderland en Aston Villa bereid hem op huurbasis van zijn bijrol te verlossen.

Het tegen degradatie uit het Championship strijdende Bolton Wanderers moet uit een heel andere vijver vissen. Woensdag kwam al naar buiten dat de 36-jarige oud-international Emile Heskey meetraint bij de club van manager Neil Lennon, nu lijkt ook Eidur Gudjohnsen op weg naar het Reebok Stadium. De IJslandse ex-speler van onder meer Chelsea en Barcelona speelde maandag al mee met de beloften en is volgens Lennon nagenoeg akkoord over een contract tot de zomer.

Bryan Ruiz is na zijn verhuurperiode bij PSV en een prima WK met Costa Rica gewoon weer speler van Fulham, dat tegenwoordig aanmoddert op het tweede Engelse niveau. Dat is beneden de stand van Ruiz, vindt hijzelf ook. In de winter hoopt de technicus alsnog een langverwachte transfer te maken. Werder Bremen is in de markt voor de voormalige balkunstenaar van FC Twente, die door Werder-directeur Rouven Schröder als 'zeer interessante' optie wordt omschreven. Of de spelmaker er verstandig aan doet naar de Noord-Duitse club te vertrekken, lijkt ons de vraag, want het zou zomaar kunnen dat hij dan volgend jaar wéér op het tweede niveau speelt.

Timothee Atouba in een duel met toenmalig PSV'er Danko Lazovic.
Timothee Atouba in een duel met toenmalig PSV'er Danko Lazovic.

Nu we het toch over voormalige hoogvliegers uit de Eredivisie hebben... Timothee Atouba is op zoek naar een nieuwe club! 'Sinds de zomer zit ik al zonder contract. Mijn verbintenis bij UD Las Palmas is afgelopen', jammert Atouba (32) in de Duitse krant Bild. 'Ik heb Didi Beiersdorfer, de technische baas van Hamburger SV, opgebeld. Hij heeft echter niets van zich laten horen.' Vreemd, zeg. Iemand nog op zoek naar een nieuwe linksback?

Het is een mooie quizvraag: waar speelt Shaun Wright-Phillips? Het voormalige sprintwonder van Chelsea en Manchester City is volledig in de vergetelheid geraakt en slijt zijn dagen tegenwoordig in het tweede elftal van Queens Park Rangers. Afgelopen zomer was er al wat belangstelling voor de 36-voudige international, maar omdat hij weigerde afstand te doen van zijn waanzinnige salaris van bijna honderdduizend euro per week, viel een transfer in het water. In de winter gaat SWP (32) een nieuwe poging doen weg te komen bij QPR. Lukt het weer niet, dan staat volgens Engelse media al vast dat hij zich in de zomer meldt bij New York Red Bulls, de club waar zijn broertje Bradley speelt.

Over naar een hoger echelon. Met zijn transfer naar Manchester United, bijna een jaar geleden, hoopte Juan Mata zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. Dat is niet echt gelukt, want net als bij Chelsea is de 26-jarige Spanjaard ook op Old Trafford vaker bankzitter dan hem lief is. Mata vreest volgens Engelse kranten zelfs helemaal uit beeld te raken zodra de ziekenboeg van Louis van Gaal helemaal leeg is. Sevilla heeft in dat geval al belangstelling. De Andalusische club, die een week geleden nog werd verslagen door Feyenoord in de Europa League (2-0), zou een poging willen wagen Mata op huurbasis binnen te halen.

Waar hij naartoe gaat is nog de vraag, maar dat Lukas Podolski in de winter bij Arsenal vertrekt, staat vast. De 29-jarige Duitser speelde dit seizoen pas 55 minuten in de Premier League. Zijn grote liefde 1. FC Köln toonde al belangstelling, maar ook een overstap naar de Serie A behoort tot de mogelijkheden. Internazionale ziet wel brood in de voormalige aanvaller van onder meer Bayern München.

Af te halen in Noord-Londen tegen elk aannemelijk bod: Lukas Podolski.
Af te halen in Noord-Londen tegen elk aannemelijk bod: Lukas Podolski.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.