Transferdagboek 03/12: Reus, Okaka, Cerci en Barbosa

Reacties

Op 1 januari 2015 gaat de markt weer open en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 03/12: Reus, Okaka, Cerci en Barbosa

Gezien de val van Borussia Dortmund ligt het  voor de hand dat grote spelers na dit seizoen of wellicht zelfs al in januari hun heil elders zullen zoeken. Een van de spelers die voor een transfer in aanmerking komen is de momenteel geblesseerde Marco Reus. Het is geen geheim dat Bayern München gecharmeerd is van de aanvaller, maar ook Real Madrid zit op het vinkentouw. De Spaanse gigant zou zelfs een eerste optie op Reus hebben, melden Spaanse media. 'Daar is niets van waar. Volslagen nonsens', aldus Dortmund-directeur Hans Joachim Watzke. 'We hebben met geen enkele club zulke afspraken gemaakt.' Weten we dat ook weer.

Alessio Cerci heeft bijzonder weinig plezier beleefd aan zijn transfer van Torino naar Atlético Madrid van afgelopen zomer. De vleugelspeler komt in Madrid nauwelijks in actie en Internazionale is bereid hem uit zijn lijden te verlossen. 'Cerci is een speler die in onze profielschets past. Hij is Italiaans, kent de Serie A en heeft kwaliteiten', aldus Inter-directeur Marco Fassone.

Inter heeft trouwens ook belangstelling voor Stefano Okaka (foto boven), de kersverse Italiaanse international van Sampdoria. Ook AC Milan, Bayer Leverkusen, Hamburger SV, VfB Stuttgart, Aston Villa én Everton zitten achter de ex-speler van AS Roma aan, die vijftien miljoen euro moet opbrengen.

Het grootste talent van Brazilië is Gabriel Barbosa van Santos. De achttienjarige aanvaller, die volgens kenners even goed kan worden als Neymar, staat op het verlanglijstje van Barcelona. Barbosa (18) zou liefst vijftig miljoen euro moeten opbrengen.

Het avontuur van Yohan Cabaye bij Paris Saint-Germain is uitgelopen op een deceptie. De middenvelder kwam begin dit jaar voor 23 miljoen euro over van Newcastle United, maar maakte de verwachtingen in Parijs niet waar. Hij verloor de concurrentiestrijd van onder meer Thiago Motta, Marco Verratti, Blaise Matuidi en Javier Pastore. PSG zou daarom bereid zijn mee te werken aan een transfer van de 28-jarige spelverdeler, die vorig jaar nog in verband werd gebracht met Arsenal.

Arsenal is nog steeds op zoek naar een nieuwe middenvelder. Sami Khedira staat zoals bekend boven aan het verlanglijstje van The Gunners, maar als de komst van de Real Madrid-ster onhaalbaar blijkt, wendt manager Arsène Wenger zich tot Christoph Kramer. De 23-jarige Duitse international (foto onder) wordt door Bayer Leverkusen verhuurd aan Borussia Mönchengladbach en zou 25 miljoen euro moeten kosten.

Of Thierry Henry zijn loopbaan voortzet is allerminst zeker, maar als de 37-jarige Fransman ervoor kiest zijn carrière te vervolgen hoeft hij over belangstelling niet te klagen. Een van de clubs met interesse is Galatasaray. Henry is clubloos, nadat hij deze week besloot zijn aflopende contract bij New York Red Bulls niet te verlengen.

De dagen van Simon Mignolet als eerste doelman van Liverpool lijken geteld. Manager Brendan Rodgers is het geschutter van de Belg zat en hoopt in de winter al een directe vervanger aan te trekken. Kandidaat voor die rol is Neto van Fiorentina. De Braziliaan is relatief goedkoop, doordat zijn contract na dit seizoen afloopt. Neto weigert bij te tekenen in Florence, omdat hij bij Liverpool of het eveneens geïnteresseerde AS Roma véél meer kan gaan verdienen. Volgens Italiaanse media heeft Liverpool hem een weeksalaris van bijna 150 duizend euro in het vooruitzicht gesteld.

Vorige maand liet Lionel Messi weten een vertrek bij Barcelona niet uit te sluiten en als het aan Sergio Agüero ligt, komt zijn landgenoot naar Manchester City. 'Ik ga proberen hem naar onze club te halen. Dat zal heel moeilijk worden, maar het zou goed zijn als de beste spelers in de Premier League spelen', liet de Argentijn weten aan El Mundo Deportivo. Eerder werd Agüero juist in verband gebracht met een transfer naar Barcelona, maar die club koos afgelopen zomer voor Luis Suarez.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.