TOTO KNVB-beker Quiz: de laatste twee bekerfinales van Ajax

Reacties

Ajax kan zondag in de bekerfinale tegen Willem II de eerste prijs van dit seizoen pakken. In aanloop naar de eindstrijd in De Kuip een quiz over de twee vorige finales van de Amsterdammers, die allebei verloren gingen.

TOTO KNVB-beker Quiz: de laatste twee bekerfinales van Ajax

Want voor de laatste keer dat Ajax de TOTO KNVB-beker won, moeten we terug naar het seizoen 2009/10. Toen was de ploeg van Martin Jol over twee duels te sterk voor Feyenoord. Een jaar later bereikte de bekerhouder met Frank de Boer op de bank weer de eindstrijd, maar won FC Twente na verlenging: 2-3. In het seizoen 2013/14 verloor De Boer met Ajax ook zijn tweede bekerfinale van PEC Zwolle (1-5).

Vijf jaar na die pijnlijke nederlaag tegen het PEC van Ron Jans krijgt Ajax dus weer een herkansing in de bekerfinale, in een seizoen waarin het nog in de race is voor de magische treble. Wie er in de twee laatste bekerfinales van Ajax meededen aan beide kanten, is het onderwerp van deze quiz. We geven voor alle spelers hun positie, het rugnummer en hun nationaliteit weg. Veel plezier!

Uitleg bij de quiz: spelers met een sterretje scoorden, spelers met een pijltje vielen in.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.