Jens Toornstra kan bijna niet geloven dat Feyenoord de zege uit handen heeft gegeven tegen Ajax. De aanvoerder was ervan overtuigd dat de Rotterdammers een resultaat uit het vuur zouden slepen in De Klassieker.

Ajax
3 - 2
Feyenoord
Feyenoord

'Ons plan werkte door ze vroeg onder druk zetten. Ze wisten er geen raad mee. We kregen een paar goede kansen. In die fase hadden we de afstand moeten vergroten met de mogelijkheden die we kregen. Dat is heel zuur. Ik heb een deel van de tweede helft gemist, maar het laatste kwartier was vooral verdedigen. Dan vliegt hij er twee keer in. Ongelofelijk', zegt de middenvelder die na 63 minuten naar de kant moest tegenover ESPN.

Feyenoord wist dat het ruimte zou krijgen tegen Ajax. 'Ze kunnen goed aanvallen, maar als ze de bal verliezen, dan ligt er heel veel ruimte. Daar hebben we in de eerste helft goed op ingespeeld. Ik had echt het gevoel dat ze niet meer zouden scoren na de 1-2. Zeker op basis van de eerste helft. In de tweede helft stond het ook prima. Ajax creëerde weinig.'

Feyenoord bood wel meer weerstand dan in voorgaande Klassiekers. 'We hebben hier ook een aantal keer gespeeld dat we helemaal niets te vertellen hadden. Dat was vandaag helemaal niet het geval. Natuurlijk word je teruggedrukt, maar ik weet het verder ook even niet. Het is gewoon heel zuur', verzucht hij.

Feyenoord voelt door de nederlaag de hete adem van zowel FC Twente als AZ. Twente komt op één punt van de Rotterdammers, AZ ook als het zondagavond wint bij Willem II.