Til hekelt ineenstorting PSV: 'Paf, paf, paf, en dan is het 3-0, dat is belachelijk'

Guus Til was na afloop van de nederlaag van PSV bij FC Groningen allesbehalve blij. De gelegenheidsspits scoorde, maar liet ook na de Eindhovenaren in de eerste helft op voorsprong te helpen. Toch was hij vooral kritisch op de wijze waarop zijn ploeg vlak voor rust in elkaar stortte.

FC Groningen
4 - 2
PSV
PSV

'Wat voor wedstrijd dit was? Eentje die je in de eerste helft al weggeeft', vertelde de international na afloop voor de camera's van ESPN. De totale implosie van PSV voor rust was opzienbarend. In zeven minuten incasseerde de topclub drie (!) treffers. 'Ik denk dat we heel kritisch op onszelf moeten zijn. Als je als topclub voor de zoveelste keer verrast wordt... Dat kan gewoon niet.'

Dat terwijl er eigenlijk niet zoveel aan de hand was voor PSV. 'Ik vind oprecht dat we voetballend gezien een goede wedstrijd hebben gespeeld. De eerste veertig minuten hadden we alles volledig onder controle. Ik had niet het idee dat ze enigszins in de buurt van onze goal konden komen. Alleen ik moest ook zeker scoren. Dan was het een andere wedstrijd geworden. En vlak voor tijd halen ze de gelijkmaker van de lijn.'

'Ik had hem tegendraads moeten koppen', vertelde Til over een mogelijkheid in de eerste helft. Dat deed hij echter niet, waardoor hij FC Groningen overeind hield. 'En daarna scoorden zij. Toen ging het publiek erachter staan. Als ik gewoon scoor, gebeurt dat niet. Elke voetballer wil dan gelijk die achterstand herstellen en gelijk gaan maken. Maar het is erger dat je een grotere marge moet weg gaan werken. En dan krijgen wij er ineens drie om de oren in zeven minuten.'

'Dan is het ineens paf, paf, paf. En 3-0. Belachelijk eigenlijk', vervolgde Til vol ongeloof. Het is een repeterend verhaal, want ook op bezoek bij FC Twente en SC Cambuur liet PSV zich de kaas van het brood eten. 'Als je naar die uitwedstrijden kijkt, hoeveel goals we tegen hebben gekregen, dat is niet de bedoeling. Bijna elke keer presteren we de eerste helft niet. Ik weet niet waar dat vandaan komt, we moeten steeds een inhaalslag maken.'