Van Nistelrooij wijst naar kansenverhouding in Groningen: 'Extra pijnlijk'

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij baalt van de inefficiëntie van zijn team in De Euroborg. De Eindhovenaren creëerden de beste kansen, maar gingen toch met 4-2 onderuit.

FC Groningen
4 - 2
PSV
PSV

Waar ging het mis, werd Van Nistelrooij bij ESPN gevraagd. 'Tussen de 39ste en de 46ste minuut', antwoordde hij veelzeggend. 'In die minuten krijg je er drie tegen, terwijl je na na de eerste helft eigenlijk met 1-3 voor moet staan', vond de PSV-coach. In werkelijkheid stond het bij rust dus 3-1 voor de gastheren uit Groningen.

'Die eerste tegengoal valt na een individuele fout, helaas, kan gebeuren, daarna komt er een spelhervatting waar je niet oplet en dan valt ook nog de derde…', somde Van Nistelrooij de dramatische fase van zijn ploeg op. 'Dan kom je zelfs nog terug. We bleven wel ons ding doen. Dan heb je het er in de rust over, de hoeveelheid kansen die we creëren, als we zo blijven spelen', vertelde hij.

PSV kwam in de tweede helft tot liefst 21 doelpogingen, maar die leverden slechts één treffer op. Luuk de Jong en Cody Gakpo raakten de lat. Over de hele wedstrijd had PSV statistisch de beter kansen: de ploeg van Van Nistelrooij kwam tot bijna het dubbele aantal expected goals van Groningen (1,83 om 3,31).

'We hadden al veel eerder de aansluitingstreffer kunnen maken om druk op de 3-3 te krijgen, dat gebeurde wat laat. Daarna gaan er ballen op de lat, worden er ballen op de lijn geblokt, door de keeper gepakt… Dat is gedeeltelijk wat ongelukkig, maar ook kwalitatief waarin je de bal tussen de palen moet schieten', zei Van Nistelrooij daarover.

'Als je ziet hoe veel we creëren en hoe we dat doen, dan doe je gewoon heel veel goed. Dat is des te pijnlijker, dat je die eerste drie goals tegen krijgt', concludeerde de PSV-trainer.