'Three season wonder' Kane bewijst zich weer als doelpuntenmachine

Reacties

Hij werd twee jaar terug nog een 'one season wonder' genoemd, maar Harry Kane heeft alle criticasters stil gekregen. Voor het tweede jaar op rij stevent de spits van Tottenham Hotspur af op de topscorerstitel. En daar is hij zijn ploeggenoten dankbaar voor.

'Three season wonder' Kane bewijst zich weer als doelpuntenmachine

Kane was donderdag liefst vier keer trefzeker tijdens het bezoek aan Leicester City (1-6). Hij staat daardoor met nog één speelronde voor de boeg op 26 treffers, twee meer dan Romelu Lukaku (Everton). Vorig seizoen was de spits met 25 doelpunten al topscorer van de Premier League. Daarmee treedt Kane in de voetsporen van Robbie Fowler, Thierry Henry, Robin van Persie en Alan Shearer, die ook in twee opeenvolgende seizoenen 25 keer of meer scoorden.

Eerder dit seizoen maakte Kane al hattricks tegen West Bromwich Albion en Stoke City (beide 4-0), waardoor hij pas de vijfde speler is in de Premier League historie met drie of meer hattricks per seizoen. Sowieso zijn er slechts zes spelers met meer Premier League-hattricks dan de altijd nog maar 23-jarige Kane, die deze prestatie vijf keer neerzette. Wayne Rooney en Luis Suárez staan op zes, Thierry Henry en Michael Owen op acht, Robbie Fowler heeft negen hattricks op zijn naam staan en Alan Shearer maakte er liefst elf.

In totaal scoorde Kane al 75 keer in de Premier League. Daar had hij slechts 112 duels voor nodig. 'Het hadden er waarschijnlijk wel meer kunnen zijn', aldus Kane. 'Ik denk wel dat dit mijn beste seizoen is. Ik heb elf weken gemist, maar ben hard blijven werken om weer goed terug te komen.' Ondanks het blessureleed scoorde hij één keer vaker dan vorig seizoen, terwijl de spits van Tottenham Hotspur liefst 915 minuten minder in actie kwam. Gemiddeld is Kane deze Premier League-jaargang iedere 94 minuten trefzeker.

Het zijn cijfers waar Vincent Janssen alleen maar van kan dromen. De 22-jarige spits kwam afgelopen zomer over van AZ als stand-in voor Kane, maar scoorde slechts twee keer in de Premier League. Daar had hij 806 minuten voor nodig. Vorig seizoen in de Eredivisie was hij nog 27 keer trefzeker in 34 duels.

Door alle doelpunten van Kane eindigt Tottenham Hotspur dit seizoen op de tweede plaats. Dat is de hoogste klassering voor de Noord-Londense club in het Premier League-tijdperk. De ploeg van manager Mauricio Pochettino heeft na 37 wedstrijden 83 punten en dat zou sinds het seizoen 1992/93 acht keer genoeg zijn voor het kampioenschap. Na de derde plaats van vorig jaar hopen de fans van Tottenham Hotspur volgend seizoen voor de eerste landstitel sinds 1961.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.