Leicester City figurant op de grote Kane-show

Reacties

Tottenham Hotspur heeft uittredend kampioen Leicester City op eigen veld een pak slaag gegeven (1-6). Harry Kane was de grote man bij de gasten.

Leicester City figurant op de grote Kane-show

Veel meer dan de eer stond er niet op het spel in het King Power Stadium. Tottenham Hotspur kon bijvoorbeeld de slechte reeks op bezoek bij de regerende kampioen verbeteren. De Londense formatie won tot vandaag slechts één van die uitwedstrijden in de laatste 24 jaar. Met dank aan de ontketende Kane volgde een tweede.

De Engelse spits maakte vier van de zes treffers die Kasper Schmeichel in het doel van Leicester niet kon voorkomen. Heung-Min Son nam de twee andere goals voor zijn rekening, waarbij een keer op aangeven van Kane. Vincent Janssen mocht als vervanger van de Zuid-Koreaan nog de laatste twaalf minuten meedoen.

De Oranje-international kon zo van dichtbij aanschouwen hoe Kane in de slotfase nog meer de aandacht trok. Met twee doelpunten van afstand voerde de Engelse spits zijn totaal op tot 26 in de Premier League.

Met de zege heeft Tottenham dit seizoen al meer punten gepakt dan waarmee Leicester City vorig jaar het historische kampioensjaar afsloot. Maar vanwege de kracht van Chelsea moeten de Spurs genoegen met de tweede plaats. The Foxes daarentegen moeten mogelijk genoegen nemen met een twaalfde stek als eindpunt. Ze gaan sowieso een dieptepunt meemaken met het laagste aantal punten als uittredend kampioen. Ook een zege op de laatste speeldag tegen AFC Bournemouth kan dat niet voorkomen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.