Ten Hag zit niet te wachten op vragen over zaak-Rashford: 'Case closed'

Reacties

Manchester United-manager Erik ten Hag wil de kwestie rond Marcus Rashford snel achter zich laten. De aanvaller, die een geldboete ontving en ook werd gepasseerd voor het FA Cup-duel met Newport County vanwege zijn nachtelijke trip naar Belfast, behoort tegen Wolverhampton Wanderers weer tot de selectie.

Ten Hag zit niet te wachten op vragen over zaak-Rashford: 'Case closed'
© Pro Shots
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
3 - 4
Manchester United
Manchester United

Rashford meldde zich vrijdag ziek bij Manchester United, maar bleek donderdagnacht in het nachtleven van Belfast te zijn gespot. De 59-voudig Engels international kreeg volgens Engelse media een boete van zo'n 760.000 euro (twee weeksalarissen) van United en ontbrak in de selectie voor het FA Cup-duel met Newport.

Ten Hag heeft Rashford voor het uitduel met Wolverhampton Wanderers 'gewoon' geselecteerd. 'Marcus heeft zijn verantwoordelijkheid genomen en wat mij betreft is de zaak nu ook afgehandeld', verklaarde de manager woensdag op een persconferentie.

Focus
De aanwezige media wilden graag nog meer weten over hoe Ten Hag naar de zaak-Rashford kijkt. 'Case closed', gaf de Nederlander duidelijk aan. Ook op de vraag of Rashford 'respectloos' is geweest richting de club en hem, ging Ten Hag niet dieper in. 'Daar heeft het niets mee te maken, laten we ons nu vooral op de wedstrijd focussen. Het statement van de club van maandag was duidelijk.'

Het voorval met Rashford gebeurde uitgerekend na twee wedstrijden waarin hij weer eens trefzeker was na een lange periode van droogte. Ten Hag gelooft erin dat de aanvaller de draad weer gaat oppikken bij United. 'Hij heeft in zijn laatste competitiewedstrijden twee keer gescoord en een assist gegeven. Er is nu ook een sterke band tussen Rashford en Rasmus Højlund. We hopen dat hun connectie verder versterkt', aldus Ten Hag, die aangaf dat Mason Mount nog niet actie kan komen, maar doelman Andre Onana wel.

Steunbetuiging
Casemiro, die tegen Newport na een lange blessureperiode weer in de basis begon, heeft zijn steun aan het adres van Ten Hag uitgesproken. Op een vraag van CNN of Ten Hag nog de meest geschikte trainer voor United is, zei Casemiro: 'Ik ben niet de persoon die beslist wie de trainer van United moet zijn. Er zit nu een goede trainer en die heeft ook vorig seizoen laten zien dat we als team stappen kunnen maken.'

'We hadden vorig seizoen de stijgende lijn te pakken en natuurlijk moeten we het veel beter doen dan dit seizoen. Ik heb het nog altijd heel goed naar mijn zin bij United. De club is ook altijd heel goed geweest voor mij', verklaarde de 31-jarige Braziliaan, die in de zomer van 2022 voor ruim zeventig miljoen euro overkwam van Real Madrid.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Tottenham Hotspur
38
20
6
12
74-61
+13
66
6
Chelsea
38
18
9
11
77-63
+14
63
7
Newcastle United
38
18
6
14
85-62
+23
60
8
Manchester United
38
18
6
14
57-58
-1
60
9
West Ham United
38
14
10
14
60-74
-14
52
10
Crystal Palace
38
13
10
15
57-58
-1
49
* Actueel tot en met 19 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.