Ten Hag deelt fles wijn uit en vreesde geen moment voor blamage

Manchester United gaf zondag een 0-2 voorsprong uit handen tegen Newport County. Toch heeft Erik ten Hag geen moment gevreesd voor uitschakeling in het FA Cup-toernooi, zo beweerde hij na afloop van de 2-4 zege in het Rodney Parade Stadion. Daar gaf hij collega Graham Coughlan nog een presentje.

Newport County
2 - 4
Manchester United

Coughlan is de coach van Newport County, dat zestiende staat in de League Two en zijn huid duur verkocht in het treffen met United. De vierdeklasser poetste een 0-2 achterstand weg, maar ging uiteindelijk toch kopje onder. Ten Hag had een mooie fles wijn meegenomen voor Coughlan, die overigens supporter van United is.

Op de website van de recordkampioen gaf Ten Hag zijn analyse over de wedstrijd. 'Klus geklaard', opende hij. 'In de eerste 25 minuten waren we erg goed en hadden we controle over de wedstrijd. We maakten twee erg goede doelpunten en creëerden nog een paar kansen. We hadden met 3- of 4-0 voor kunnen staan en uit het niets scoorde toen opeens Newport County. En direct na rust deden ze dat nog eens.'

'Daarna moesten we opnieuw beginnen en hebben we karakter en veerkracht getoond', loofde Ten Hag zijn ploeg. 'We vochten ons terug en maakten het derde en vierde doelpunt.'

Ten Hag claimt dat hij zich geen moment zorgen heeft gemaakt. 'Nee, want we hadden controle en dicteerden de wedstrijd', stelde de manager. 'Natuurlijk, wanneer je de tegenstander moed geeft, moet je altijd maar zien hoe er gereageerd wordt: door ons en door de tegenstander. Je zag dat het ze nieuwe energie gaf, maar wij waren rustig en goed georganiseerd. We vechten dit seizoen nog voor de competitie en de FA Cup. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd.'