Ten Hag wil krankzinnige voorbereiding Ajax omzetten in doping

Reacties

Erik ten Hag hoopt dat zijn spelers de bizarre voorbereiding op de Champions League-wedstrijd tegen FC Midtjylland gebruiken als motivatie. Dat zei hij vlak voor het duel, dat om 21.00 uur wordt gespeeld.

Ten Hag wil krankzinnige voorbereiding Ajax omzetten in doping
© Pro Shots
FC Midtjylland
FC Midtjylland
1 - 2
Ajax
Ajax

De voorbereiding van Ajax grenst aan het bizarre, zo weet ook coach Ten Hag. Onder anderen Andre Onana, Dusan Tadic, Ryan Gravenberch en Davy Klaassen reisden allemaal niet met Ajax mee naar Denemarken na coronaperikelen. Maandag werd bekend dat Onana, Tadic en Gravenberch alsnog mochten afreizen. Uiteindelijk reisden ook Klaassen en Maarten Stekelenburg dinsdag nog af naar Denemarken. Hoe dat is gelukt? 'Dat verhaal is te ingewikkeld om in een paar woorden uit te leggen.'

'Na veel inspanningen hebben we de spelers hier gekregen. Eigenlijk kan dit niet. Je gaat ervanuit dat de testen goed zijn, maar daar zet je nu wel twijfels bij. Het is geen ideale voorbereiding, maar we zijn hier voor een resultaat. Je kunt er alles bij halen, maar dat werkt niet. Dus we moeten deze situatie omzetten in doping', zei Ten Hag bij SBS6. Hoewel Klaassen er wel bij is, begint hij op de bank in de derde groepswedstrijd van de Champions League. Jurgen Ekkelenkamp speelt op zijn plek.

'Davy kwam bij ons toen we hier met de bus bij het stadion kwamen. Na zijn test viel er een soort spanningsveld voor hem weg. Laat in de middag hoorde hij dat hij alsnog hierheen mocht reizen. Dus ik had me al voorbereid met Jurgen', zo legt Ten Hag uit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.