Ten Hag rekende op meer Ajax-goals in Klassieker

Reacties

Na een 3-0 overwinning op aartsrivaal Feyenoord was Ajax-trainer Erik ten Hag niet volledig tevreden. De Amsterdammers speelden immers 85 minuten lang met een man meer en dus had Ten Hag meer goals verwacht.

Ten Hag rekende op meer Ajax-goals in Klassieker

'Er zijn altijd verbeterpunten', vindt Ten Hag in gesprek met FOX Sports. 'Als je zolang tegen tien man speelt, moet je meer goals maken. Dat had er ook zeker in gezeten. Het werd een totaal andere wedstrijd na die vroege rode kaart.'

Het bleef bij 3-0 in Amsterdam, Ajax heeft nu al vier duels op rij geen goal geïncasseerd. 'We hebben een geweldige week natuurlijk. Eerst 0-4 tegen SC Heerenveen, 1-0 tegen Benfica en nu 3-0 tegen Feyenoord. ' Daarvoor werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Bayern München in de Champions League en kreeg AZ klop in de Johan Cruijff Arena (5-0).  

Hakim Ziyech maakte in De Klassieker indruk op Ten Hag. 'Hij is het creatieve brein van de ploeg. Hij werd aan het begin van het seizoen uitgefloten, maar dat heeft hij helemaal zelf omgedraaid. Nu speelt hij met veel meer rust in het hoofd, daarom is zijn rendement groter geworden. Een prachtspeler.'

Ajax kan de blik nu richten op het bekerduel met Go Ahead Eagles, daarna staat de competitiewedstrijd tegen Willem II op het programma. In de Eredivisie bedraagt de achterstand op koploper PSV vijf punten, terwijl de Eindhovenaren ook een beter doelsaldo hebben.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
2
4
119-32
+87
86
2
PSV
34
26
5
3
98-26
+72
83
3
Feyenoord
34
20
5
9
75-41
+34
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Ajax kende zondag geen problemen met Feyenoord, concludeerde VI's Freek Jansen na De Klassieker.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.